home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Πότε ξεκινούν οι παραστάσεις στο Αργολικό Θέατρο

Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το καλοκαίρι θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου
arxaio theatro epidaurou

Με εντατικούς ρυθμούς το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εργάζεται για το καλοκαίρι του 2024 και τις παραστάσεις που θα παρουσιάσει.

Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για το καλοκαίρι θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου, ενώ την ίδια μέρα στις 13:00 θα ξεκινήσει και η προπώληση των εισιτηρίων.

6 Ιουλίου η πρώτη παράσταση στην Επίδαυρο

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα, Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, σε Ηρώδειο και τους υπόλοιπους χώρους του φεστιβάλ, ενώ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα δούμε σπουδαίες παραστάσεις.

Σημαντική στιγμή για το καλοκαίρι η συνεργασία, για πρώτη φορά, με το Εθνικό Θέατρο του διεθνούς σκηνοθέτη Θεόδωρου Τερζόπουλου ο οποίος θα παρουσιάσει «Ορέστεια». Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες της ομάδας του, Αλγαϊα Παππα, Σοφία Χιλλ, Σάββας Στρούμπος.

Η δεύτερη παράσταση του Εθνικού στην Επίδαυρο θα είναι οι «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θανου Παπακωνσταντίνου.

Το θέατρο Τέχνης κατεβαίνει Επίδαυρο με σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη και τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου με κορυφαία του χορού την Μαρίνα Σάττι. Στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης συμμετέχει και η Χριστίνα Σουγιουλτζή με την ομάδα χορού και ακροβατών «Κι ομως κινείται».

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τον Γιάννη Κακλέα στη σκηνοθεσία θα παρουσιάσει στην Επίδαυρο τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.

Ο Τιμοφέι Κουλιάμπιν ανοίγει τα Επιδαύρια

Παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο με έναν λαμπερό θίασο Ελλήνων ηθοποιών με «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Μετά τις αριστουργηματικές Τρεις αδερφές (2018), που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις λόγω της εξ ολοκλήρου απόδοσης του τσεχοφικού έργου στη νοηματική γλώσσα, ο πρωτοπόρος Ρώσος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος για την ποιητική σκηνοθετική ματιά του Κουλιάμπιν θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια, στις 5 και 6 Ιουλίου, με την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, σε μια διεθνή παραγωγή του Φεστιβάλ.

Σημαντικοί ηθοποιοί του θεάτρου απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά στο κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα. Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Ανθή Ευστρατιάδου Ιφιγένεια, Μαρία Ναυπλιώτου Κλυταιμνήστρα, Νικόλας Παπαγιάννης Μενέλαος, Δημήτρης Παπανικολάου Πρεσβύτης, Θάνος Τοκάκης Αχιλλέας, Νίκος Ψαρράς Αγαμέμνων. Χορός: Δημήτρης Γεωργιάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Μάριος Κρητικόπουλος, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis