home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Διαφωνεί ο Κωστούρος με το δάνειο που ζητά ο Ορφανός για να καλυφθούν τα χρέη του Δήμου

Η απόφαση πάρθηκε λόγω των υπέρογκων χρεών που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και που κατατάσσουν τον Δήμο Ναυπλιέων πρώτο Πανελλαδικά σε ανεξόφλητες οφειλές
Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου

Αντίθετη με τον δανεισμό των 10.800.000 ευρώ που αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 28 Μαρτίου είναι η παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» του Δημήτρη Κωστούρου, η οποία κάνει λόγο για προϋπολογισμό ο οποίος υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου.

Η απόφαση αυτή που πάρθηκε με ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης Ορφανού, λόγω των υπέρογκων χρεών που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και που κατατάσσουν το Ναύπλιο πρώτο Πανελλαδικά σε ανεξόφλητες οφειλές. Πρόκειται για ένα δάνειο δυσβάστακτο για το Ναύπλιο, που θα βαραίνει για αρκετά χρόνια τους δημότες του.

Όπως σημειώνει η «Επόμενη Μέρα»:

«Ως παράταξη “Ναύπλιο-Επόμενη Μέρα” ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας για τη λήψη δανείου και τον προϋπολογισμό του Δήμου Ναυπλιέων για το έτος 2024 τον οποίον και καταψηφίσαμε.

Καταψηφίσαμε γιατί ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε από τη Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού και ψηφίστηκε από τη Συμπολίτευση είναι ανακριβής, είναι αναληθής, είναι αναποτελεσματικός. Δείχνει ολοφάνερα ανεπάρκεια και ατολμία διοίκησης. Δεν έχει στόχους και δεν μας δίνει ελπίδες πως το 2024 θα είναι καλύτερο για τον Δήμο μας.

Είμαστε εδώ όχι μόνο να κρίνουμε τη λογιστική αποτύπωση του προϋπολογισμού αλλά για να κρίνουμε το κατά πόσο ο προϋπολογισμός προσθέτει στην προοπτική της τοπικής κοινωνίας. Αυτός λοιπόν ο προϋπολογισμός όταν και εφόσον εφαρμοστεί όχι μόνο δεν προσθέτει αλλά υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Ορφανού χωρίς όραμα και σχέδιο δημιούργησε αυτούς τους 3 μήνες θητείας της ένα ψευδεπίγραφο αφήγημα περί ελλειμμάτων προκειμένου να οδηγήσει το Δήμο μας σε ένα υπέρογκο δάνειο ισοσκελισμού που θα μας δεσμεύει για τα επόμενα χρόνια.

Μετά το 2011 επί δημαρχίας Αναγνωσταρά θα είναι το δεύτερο δάνειο που θα λάβουμε ως Δήμος Ναυπλιέων και αυτό τα λέει όλα. Επισημάνθηκε από την πλευρά μας η ύπαρξη εναλλακτικής λύσης χωρίς όμως αντίκρισμα. Το αίσθημα ευθύνης που έχουμε επιδείξει, διαχρονικά ως Συμπολίτευση αλλά και τώρα ως Αντιπολίτευση, δεν μπορεί να γίνει αίσθημα συνενοχής.

Ο Δήμος Ναυπλιέων όπως οφείλει πρέπει να έχει συνέχεια.

Με δανεικό όμως προϋπολογισμό και δανεικό όραμα δεν πάει μπροστά ο τόπος μας. Εμείς έχοντας χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας με τον πιο σαφή και καθαρό τρόπο, σας ενημερώσαμε εγκαίρως για το τεράστιο ΛΑΘΟΣ με τη λήψη ΔΑΝΕΙΟΥ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δεν θέλετε, δεν μπορείτε ή σκοπίμως δεν καταλαβαίνετε τι πάτε να κάνετε. Εμείς σας προειδοποιήσαμε.

Η ευθύνη μιας τέτοιας πράξης βαραίνει αποκλειστικά πλέον τον κ. Ορφανό και τη Δημοτική Αρχή του.

ΥΓ: Η Δημοτική Αρχή της παράταξής μας από το 2012 έως το 2023 δεν πήρε κανένα δάνειο!»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis