home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος: Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση με αφορμή τους χειρισμούς για τα Τέμπη

«Κυβέρνηση ΝΔ σημαίνει θεσμική εκτροπή σε όλα τα επίπεδα: Κράτος Δικαίου, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Κοινωνία»
Γιώργος Γαβρήλος

Από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, κατά την συζήτηση της Πρότασης Δυσπιστίας που κατατέθηκε από την Αντιπολίτευση, ο Γιώργος Γαβρήλος άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, κατηγορώντας την για θεσμική εκτροπή σε όλα τα επίπεδα και σημειώνοντας ότι οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για όλες τις πληγές που έχει αφήσει η διακυβέρνηση της ΝΔ στο Κράτος Δικαίου, στην Κοινωνία, στην Δικαιοσύνη και στην Δημοκρατία.

“Ποτέ, μετά τη Μεταπολίτευση, δεν είχαμε μια τέτοια θεσμική εκτροπή σε όλα τα κύρια ζητήματα της λειτουργίας του Κράτους

«Οι εκπρόσωποι της ΝΔ μέσα στην Βουλή από χθες αναρωτιούνται τάχα ποιοι οι λόγοι για την κατάθεση αυτής της πρότασης μομφής. Προφανώς κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT η χώρα μας βρίσκεται προτελευταία σε αγοραστική δύναμη, μπροστά μόνο από τη Βουλγαρία και ότι η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα. Ότι οι διεθνείς οίκοι μας χτυπάνε καμπανάκι για το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος. Ότι έχουμε μια οικονομία σε γυάλινα πόδια. Ότι το εθνικό σύστημα υγείας καταρρέει και η Δημόσια εκπαίδευση περνάει στα χέρια ιδιωτών, κατά παράβαση του Συντάγματος. Ότι ακόμη δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το Predator. Ότι υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα για τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές. Ότι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 88% των πολιτών βλέπει μπροστά του μια Κυβέρνηση η οποία για πέντε χρόνια έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελληνική δικαιοσύνη. Ότι το έγκλημα των Τεμπών έχει ξεκάθαρη οσμή συγκάλυψης.

Ζούμε μια θεσμική εκτροπή σε όλα τα επίπεδα. Το καίριο ζήτημα λοιπόν αυτών των τριών ημερών είναι αν η Κυβέρνηση έχει να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα ή θα τις δώσει ο λαός με μία νέα εντολή».

 Αμετανόητη ακόμη και σήμερα η Κυβέρνηση να αποδεχθεί τις ευθύνες της για το έγκλημα των Τεμπών

«Ο Υπουργός Επικρατείας μας είπε χθες μέσα σε μια ομιλία- σόου ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα από την Κυβέρνηση, όσον αφορά το μεγάλο σκάνδαλο των Τεμπών. Έχει απαντηθεί, λέει. Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Αλήθεια, Βορίδη, το πόρισμα που φέρατε στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση των Τεμπών, απεικονίζει τα πραγματικά γεγονότα; Είσαστε ευχαριστημένος; Δώσατε απαντήσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης; Για την τηλεδιοίκηση που δεν λειτουργούσε; Για το μπάζωμα του χώρου της

τραγωδίας; Η Εξεταστική Επιτροπή έκανε καλά τη δουλειά της; Γιατί αρνήθηκε να καλέσει σημαντικούς μάρτυρες προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη; Ή μήπως μόλις ξεκίνησε να έρθει ο φάκελος του εφέτη ανακριτή από τη Λάρισα στη Βουλή, κλείσατε άρον-άρον την Εξεταστική;

Εγκαλούμαστε και από τα όργανα της ΕΕ την Σύμβαση 717. Γιατί δεν δεχθήκατε την προανακριτική επιτροπή και γιατί, εκ των προτέρων, η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δε θα δεχθεί καμία άλλη επιτροπή που να διερευνά το έγκλημα των Τεμπών;»

Για όλα αυτά κάνουμε την πρόταση δυσπιστίας. Για να βγείτε στον ελληνικό λαό και να δώσετε απαντήσεις. Μην κρύβεστε άλλο πίσω από το 41%, Δεν υπάρχει πια αυτό το ποσοστό, ήδη πιέζεστε στις δημοσκοπήσεις.

Αφήστε την αλαζονεία που σας διακατέχει και πείτε την αλήθεια».

Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει, αν μπορεί η ίδια να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές. Όχι η Αντιπολίτευση

«Μπορεί η Κυβέρνηση να εγγυηθεί ότι θα κάνει δίκαιες εκλογές, όταν αυτή τη στιγμή οι εκλογικοί κατάλογοι και τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων είναι στο παραμάγαζο της Πειραιώς και κυκλοφορούν σα φέιγβολάν; Η Ασημακοπούλου ήταν σαφής λέγοντας ότι από τον Ιανουάριο έχει πάρει τις καταστάσεις με τα στοιχεία των ψηφοφόρων και παρόλα αυτά κουβέντα δεν έχει πει γι’ αυτό η  Κεραμέως, αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών.

Δεν σας εμπιστευόμαστε, κύριοι της Κυβέρνησης, γιατί έχει στήσει ένα κομματικό παιχνίδι εις βάρος του Κράτους, για αυτό και μιλήσαμε για διεθνείς παρατηρητές. Είπαμε δηλαδή το αυτονόητο, ότι όλες οι χώρες του ΟΑΣΕ όταν διενεργούν εκλογές, δέχονται να παρίστανται διεθνείς παρατηρητές που ελέγχουν την εκλογική διαδικασία».”

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis