home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανδριανός: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι η επιστροφή στην πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα

Η ομιλία του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανού στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης από κόμματα της αντιπολίτευσης
giannis andrianos vouli

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης από κόμματα της αντιπολίτευσης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι ένα από τα ισχυρότερα κοινοβουλευτικά όπλα που διαθέτει η αντιπολίτευση. Είναι γι’ αυτό ιδιαίτερα σημαντικό, η εκάστοτε αντιπολίτευση να χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο με υπευθυνότητα. Όμως, με ενδιαφέρον διαβάσαμε σήμερα το πρωί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει κοκορομαχία και σόου την προτεινόμενη από το ΠΑΣΟΚ πρόταση δυσπιστίας. Λίγο αργότερα, ο ΣυΡιζΑ έλεγε ότι αυτό το σόου, αυτή την κοκορομαχία, όπως την χαρακτήρισε ο Πρόεδρός του θα την στηρίξει.

Αυτές οι αντιφάσεις, που ασφαλώς δεν περιορίζονται στην αξιωματική αντιπολίτευση, καταδεικνύουν με τον σαφέστερο τρόπο την στόχευση της συγκεκριμένης κίνησης. Πρόκειται για έναν τακτικισμό, με μοναδικό διακύβευμα την δεύτερη θέση στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Γιατί διαφορετικά, η αντιπολίτευση, μείζων και ήσσων, οφείλει να εξηγήσει, και πρώτα απ’ όλα στον ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, πώς συγκεκριμένα η πρωτοβουλία αυτή της πρότασης μομφής, και μάλιστα στην υποθετική περίπτωση όπου πετύχαινε τον σκοπό της, θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας.

Η χώρα διαθέτει μία πρόσφατα πριν από εννιά μήνες και με σημαντικότατη εκλογική πλειοψηφία κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, που όπως έπραξε κατά την πρώτη της θητεία, έτσι και τώρα, δίνει καθημερινή μάχη με τα προβλήματα, τόσο τα άμεσα και τα πιεστικά, όσο και τις βαθιά ριζωμένες και επίμονες παθογένειες που συνεχίζουν να λειτουργούν σαν εμπόδιο και βαρίδι σε κάθε δημιουργική προσπάθεια για φυγή προς τα μπροστά.

Βεβαίως, όπου υπήρξαν προβλήματα και έγιναν λάθη, αυτά αναγνωρίστηκαν και ανελήφθησαν οι σχετικές ευθύνες. Και βεβαίως, η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη συνεχίζει να κάνει το έργο της και στην εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Σε μια περίοδο διεθνούς αστάθειας και αβεβαιότητας, με δύο ανοιχτούς πολέμους στην ευρύτερη γειτονιά μας, σε μία εξαιρετικά δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, η Ελλάδα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ενισχύει καθημερινά την θέση της.

Αναβαθμίζει ουσιαστικά την αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων μας δυνάμεων, τις συμμαχίες μας, το διπλωματικό αποτύπωμά της.

Βελτιώνει την ποιότητα ζωής και τις προοπτικές των Ελλήνων, καταγράφοντας σταθερά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ρυθμούς ανάπτυξης και βελτιώνοντας το επενδυτικό κλίμα έχοντας κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για δημιουργία και προκοπή ιδίως για τη νέα γενιά.

Προωθεί την υλοποίηση σημαντικών και αναγκαίων έργων υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα.

Με συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα την κοινωνική δικαιοσύνη και τις δημοσιονομικές δυνατότητες, στηρίζει τα νοικοκυριά που πλήττονται από την ακρίβεια.

Έχει αλλάξει ριζικά τη σχέση πολίτη και κράτους αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Σε κάθε πεδίο της δημόσιας δράσης, η κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Τιμά στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των πολιτών.

Και είναι σαφές ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η χώρα εν μέσω αυτής της προσπάθειας που γίνεται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και ευαίσθητο διεθνές περιβάλλον, είναι η επιστροφή στην πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα.

Η εμπειρία και η μνήμη ολόκληρης της κοινωνίας από παρόμοια πειράματα είναι ακόμα πολύ νωπή. Ακόμα και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαν κάνει σημαία τους την απλή αναλογική, μπροστά στην πραγματικότητα ανέκρουσαν πρύμναν αντιλαμβανόμενες την ανάγκη για ισχυρές κυβερνήσεις με ξεκάθαρη λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση.

Γι’ αυτό ακριβώς, και πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας είναι ξεκάθαρο ότι το μόνο στο οποίο αποσκοπούν είναι η δημιουργία εντυπώσεων, και η κάρπωση του όποιου μικροκομματικού οφέλους.

Κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης,

Ο δρόμος για να συμβάλλετε στην θετική αναγέννηση της χώρας είναι ξεκάθαρος και ανοιχτός. Με εποικοδομητική κριτική. Στηρίζοντας τα σωστά και ωφέλιμα βήματα. Επισημαίνοντας τα πεδία που οφείλουμε να προχωρήσουμε γρηγορότερα.

Και όντως υπάρχουν πολλά και υπαρκτά πεδία δράσης. Πολλές ακόμα μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να είμαστε ικανοποιημένοι ως προς τον τρόπο που το κράτος ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες. Πολλές ακόμα μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους τη θέση που της αρμόζει μεταξύ των εταίρων της.

Με αυτή την πρόταση μομφής όμως, όπως και με την γενικότερη στάση σας σε πολλές από τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, επιβεβαιώνετε με τον πιο ισχυρό τρόπο ότι ούτε θέλετε, ούτε μπορείτε να ανταποκριθείτε στα ζητούμενα των καιρών και της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της για το οποίο έχει δεσμευθεί έναντι των πολιτών προεκλογικά. Επιταχύνοντας ακόμα περισσότερο ρυθμούς, παράγοντας περισσότερα και θετικότερα χειροπιαστά αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών.

Μπορεί λοιπόν ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να θεωρεί αυτή την πρόταση μομφής σόου και κοκορομαχία, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να την αντιμετωπίζει ως εργαλείο τακτικής για την επιστροφή στη δεύτερη δημοσκοπική θέση, όμως εμείς θα αξιοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία για να προβάλλουμε για μια ακόμη φορά ενώπιον των πολιτών το έργο μας, και τις προτεραιότητες μας.

Και γι’ αυτό το έργο, θα κριθούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis