home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η σφαγή άνω των 250 Αργείων από τους Γάλλους αποτυπωμένη σε πίνακα

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Νώντα Ρεντζή στο Άργος – Ο μοναδικός πίνακας που δωρίστηκε στον Δήμο Άργους Μυκηνών
ekthesi rentza argos (3)

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον έχοντας παρακαταθήκη την ιστορία μας, πραγματοποιήθηκαν εχθές τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Εθνική Παλιγγενεσία και οι Ελληνίδες στ’ άρματα» του Νώντα Ρεντζή, που διοργανώνει ο Δήμος Άργους – Μυκηνών στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», στο Άργος.

Έχοντας ο καλλιτέχνης, ως όπλα του την ιστορία, τα πινέλα του και το ταλέντο του εκθέτει 27 μοναδικά έργα μεταξύ αυτών και την σφαγή περισσότερων από 250 Αργείους από τους Γάλλους την 4η Ιανουαρίου 1833. Ιστορικό γεγονός που αρκετοί δεν γνωρίζουν και που για πρώτη φορά απεικονίζεται με τον οποιοδήποτε τρόπο, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Γιώργος Γιαννούσης, Πρόεδρος της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης, στηριζόμενος σε πηγές και ιστορικά ευρήματα της εποχής, τα οποία παρουσίασε στο χθεσινό κοινό.

Να σημειωθεί ότι αυτός ο ιδιαίτερος και μοναδικός πίνακας, δωρήθηκε στον Δήμο Άργους – Μυκηνών, με την δέσμευση του Δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου, να μπει σε περίοπτη θέση στο δημαρχείο.

Τα εγκαίνια της χθεσινής έκθεσης αποτελούν κατά γενική ομολογία πλέον, μετά και τη μεγάλη προσέλευση κόσμου, μια διαφορετική προσέγγιση του πολιτισμού από τη νέα δημοτική αρχή. Ξεφεύγοντας από το στερεοτυπικό της 25ης Μαρτίου, συνδέοντας την πλούσια ιστορία του τόπου μας με την σύγχρονη τέχνη.

Η έκθεση θα συνεχιστεί έως τις 4 Απριλίου, καθημερινά από τις 10:00 – 14:00 & 18:00 – 20:30.

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και Γιώργος Γαβρήλος. Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Χρήστος Καλαρρύτης και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis