home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συνάντηση των καλλιτεχνικών Σχολείων Αργολίδας και Μεσολογγίου

Στο προαύλιο του Σχολείου στην Προσύμνη οι μαθητές και των δυο Καλλιτεχνικών Σχολείων συνέπραξαν δημιουργικά ζωγραφίζοντας σε τεράστιους καμβάδες
Mousiko Sxoleio Mesologgiou & Argolidas

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Μεσολογγίου επισκέφτηκε το αντίστοιχο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας, το οποίο ως γνωστό βρίσκεται στη Προσύμνη. Ήταν μια επίσκεψη που είχε οργανωθεί καιρό τώρα, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή τα δυο Καλλιτεχνικά Σχολεία, να ανταλλάξουν απόψεις, πληροφορίες και τέλος να έρθουν σε κοινή καλλιτεχνική δράση που οργάνωσε η Κατεύθυνση των Εικαστικών μαθημάτων. Υπενθυμίζουμε ότι τα Καλλιτεχνικά Σχολεία στη Χώρα μας είναι στο σύνολό τους μόλις 9 και ότι το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της Προσύμνης Αργολίδας είναι το μοναδικό τέτοιου είδους σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Τους επισκέπτες μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μεσολογγίου όπως και τους συνοδούς καθηγητές τους, υποδέχτηκε θερμά ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας Ανδρέας Τσεκές και το σύνολό των μαθητών και καθηγητών. Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και ιδιαίτερα στα Εργαστήρια των Κατευθύνσεων, παρακολούθησαν (μαζί τα δυο Σχολεία), χορευτική παράσταση, αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και σε όλες τις μητέρες της γης. Ο τίτλος της παράστασης ήταν: «Παναγιές του κόσμου», την οποία είχε οργανώσει η Κατεύθυνση του Χορού με την επιμέλεια της καθηγήτριας τους  Βέρας. Κίτνα.

Στη συνέχεια στο προαύλιο του Σχολείου οι μαθητές και των δυο Καλλιτεχνικών Σχολείων συνέπραξαν δημιουργικά ζωγραφίζοντας σε τεράστιους καμβάδες. Αργότερα συνέφαγαν και διασκέδασαν όλοι μαζί. Η ιδέα να δημιουργηθεί ένα δίκτυο Καλλιτεχνικών Σχολείων ήταν το αποτέλεσμα αυτής της συνεύρεσης, μια ιδέα που σίγουρα θα πραγματοποιηθεί στο σύντομο μέλλον.

Mousiko Sxoleio Mesologgiou & Argolidas
Mousiko Sxoleio Mesologgiou & Argolidas
Mousiko Sxoleio Mesologgiou & Argolidas
Mousiko Sxoleio Mesologgiou & Argolidas
Mousiko Sxoleio Mesologgiou & Argolidas

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis