home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έτσι γιόρτασε την 25η Μαρτίου το 1ο Λύκειο Ναυπλίου

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τους χορούς από τη χορευτική ομάδα του σχολείου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής στην πλατεία Συντάγματος
1 GEL

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στον χώρο του Βουλευτικού οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ο Γενικού Λυκείου Ναυπλίου μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους γιόρτασαν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821

Παρευρέθηκαν η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλειος Πολύδωρος, η Σοφία Πανταζή, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Αργολίδας, καθώς και γονείς ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Μέσα από δρώμενα που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι για τη γιορτή εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι μαθήτριες και οι μαθητές συγκίνησαν, θυμίζοντάς τις θυσίες και το έργο αγνών αγωνιστών της Επανάστασης του ’21, όπως του Δημητρίου Υψηλάντη και τόσων άλλων, και ταξίδεψαν στην πλούσια ντοπιολαλιά των Ελλήνων του νεοσύστατου νεοελληνικού κράτους, μέσα από ζωντανούς διαλόγους της κωμωδίας «Βαβυλωνία» του Δημητρίου Βυζάντιου. 

Έτσι συνέδεσαν για άλλη μια φορά μνημεία (Μνημείο Δημήτριου Υψηλάντη) και ιστορικές πλατείες (πλατεία Τριών Ναυάρχων) της πόλης με το ένδοξο ηρωικό παρελθόν. Οι πλούσιες μουσικές της μαθητικής ορχήστρας και οι μελωδίες των τραγουδιών συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα του σχολικού εορτασμού.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τους χορούς από τη χορευτική ομάδα του σχολείου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής στην πλατεία Συντάγματος.

1 GEL
1 GEL
1 GEL
1 GEL

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis