home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερμιονίδα: Αδικαιολόγητες αυξήσεις νερού καταγγέλλει ο Μαργέτας

«Ο λαϊκισμός και η διαστρέβλωση της αλήθειας ξεχειλίζουν, σε ό,τι αφορά τις αμοιβές του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση
Νερό

Απαντώντας στα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ερμιονίδα Βήμα στο Άργος» Γιάννης Μαργέτας επισημαίνει τα εξής: 

«Αυτό που πρέπει πρωτίστως να κατανοήσουν οι Διοικούντες και δυστυχώς από τις απαντήσεις φαίνεται ότι αδυνατούν, είναι ότι οι ανοχές των πολιτών σε αυξήσεις στο νερό έχουν εξαντληθεί, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το νερό του Δήμου Ερμιονίδας με τη γνωστή σε όλους μας ποιότητά του. Θα αντιληφθούν ότι αυξήσεις (τιμωρητικές;) ποσοστού 177% είναι παντελώς αδικαιολόγητες.

Επειδή όμως για άλλη μια φορά ο λαϊκισμός και η διαστρέβλωση της αλήθειας ξεχειλίζουν, σε ό,τι αφορά τις αμοιβές του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ τα πράγματα συνέβησαν όπως παρακάτω:

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ όρισε την αποζημίωσή του στο ποσό που ορίζει ο νόμος 4604 του 2019. Ο ίδιος νόμος ορίζει και την αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τις συνεδριάσεις.

Ο Πρόεδρος όμως της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ για τα μέλη του Δ.Σ επεφύλαξε άλλη συμπεριφορά και τα άφησε στην αποζημίωση που προέβλεπε το δεύτερο μνημόνιο. Πράγματι το ποσό που προέβλεψε, επιβλήθηκε με το μνημονιακό νόμο 4093/2012 «έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4046/2012 και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016»

Σε ό,τι με αφορά, ανέφερα ότι η Ελλάδα το 2024 ευτυχώς έχει βγει από τα μνημόνια και δεν μπορεί να εφαρμόζονται επιλεκτικά μνημονιακοί νόμοι.

Αναφορικά με τα τυπογραφικά λάθη, ας θυμηθεί ο Πρόεδρος ότι στο τελευταίο συμβούλιο, στην Προγραμματική Σύμβαση που έχει συνάψει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους – Μυκηνών, για την Πράξη «Σχεδιασμός και υλοποίηση έργων των προσκλήσεων…. του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης», στο παράρτημα ΙΙΙ στη σελίδα 19, όπως επεσήμανα, αντί του ορθού Δήμος Ερμιονίδας, αναφέρεται Δήμος Ζαγορίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επί τη ευκαιρία να θυμίσω ότι εκκρεμούν και άλλες απαντήσεις».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis