home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ποια πόλη της Πελοποννήσου έχει την πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα

Ατμοσφαιρική ρύπναση: Η Αθήνα στις μεγαλουπόλεις με τον καθαρότερο αέρα, σύμφωνα με έρευνα της IQAir – Πολύ καλές επιδόσεις για την Καλαμάτα
Ατμόσφαιρα μόλυνση Ατμοσφαιρική ρύπανση

Σε μία πολύ καλή θέση κατατάσσει η έκθεση της IQAir την Αθήνα αναφορικά με την μόλυνση της ατμόσφαιρας, η οποία δημοσιοποίησε τα στατιστικά στοιχεία για την κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε έτη, αλλά και τα στατιστικά για την -σχεδόν- real time μέτρηση.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, εφέτος τη πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα έχει η Πάτρα, όμως πρέπει να τονιστεί πως με βάση την κλίμακα της IQAir, η ατμόσφαιρα κρίνεται «μέτρια» και όχι κακή. Η πιο καθαρή ατμόσφαιρα μετρήθηκε στα Χανιά για το 2024. Πολύ καλή επίδοση και για την Καλαμάτα με 14 Air Quality Index (AQI), τη στιγμή που η Αθήνα έχει 18 AQI.

real time png

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ελβετικού οργανισμού που ελέγχει την ποιότητα του αέρα με δεδομένα που αντλεί από περισσότερους από 30.000 σταθμούς παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο, η Αθήνα συγκαταλέγεται στην πρώτη 20άδα από πλευράς μεγαλουπόλεων στον πιο καθαρό αέρα!

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η Αθήνα φέτος είναι 14η στη σχετική λίστα, με το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και τη Μελβούρνη στην Αυστραλία να κατέχουν τις πρώτες δύο θέσεις.

live cleanest cities png

Τα στοιχεία δείχνουν πως για το 2023 η πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα μετρήθηκε στο Ίλιον, ενώ η πιο καθαρή στον Άγιο Μάρκο Κέρκυρας. 

statistiko 0 png

Η έκθεση της IQAir κατατάσσει την Ελλάδα στην 51η θέση των χωρών με τον πιο καθαρό αέρα για το 2023, ενώ το Πακιστάν έχει τη θλιβερή πρωτιά του πιο μολυσμένου αέρα για την περσινή χρονιά.

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως οι σταθμοί υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και όχι σε κάθε νομό.

xartis molynsi 0 png

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis