home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρνητικές γνωμοδοτήσεις από την Επιτροπή Περιβάλλοντος για έργα σε Τρίπολη και Νέδα

Συνεδρίασε, για πρώτη φορά, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη
Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

Συνεδρίασε, για πρώτη φορά, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • η γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου: Παραγωγή και εκμετάλλευση βιοαερίου με τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης οργανικών αποβλήτων, με σκοπό την εκμετάλλευση αυτού προς πώληση και ηλεκτροπαραγωγή και την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων και εδαφοβελτιωτικών που θα εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.
  • γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 0,90 MW και των συνοδών έργων οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης αυτού», της εταιρείας «ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΕ», στον ΠΟΤΑΜΟ ΝΕΔΑ, της ΔΕ Είρας του Δήμου Οιχαλίας της ΠΕ Μεσσηνίας.

Και στα δύο θέματα η επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Aναστάσιος Αδαμόπουλος, δήλωσε: «Είναι πολύ ευχάριστη η σημερινή στιγμή της έναρξης των εργασιών της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έχουμε έναν πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσουμε, καθώς στην επιτροπή έχουν μεταφερθεί όλες οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου σε θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και η χρησιμότητά της φάνηκε ακόμα και σήμερα. Είμαστε ένα ευέλικτο όργανο στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις και μπορεί να παίρνει γρήγορες και άμεσες αποφάσεις».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis