home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Οι εισφορές στον ΕΛΓΑ θηλιά στο λαιμό των αγροτών

Το ΚΚΕ Αργολίδας ζητά να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να αποζημιώνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο 100% της πραγματικής ζημιάς
Απέχουν γιατί έχουν να πληρωθούν από τον Δεκέμβριο του 2015!

«Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγρότες της Αργολίδας, με τον κίνδυνο να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδά τους αλλά και να μην μπορέσουν να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά, συσσωρεύονται! Τα προβλήματα αυτά είναι διαχρονικά γιατί καμιά κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν τα έλυσε». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Αργολίδας, συνεχίζοντας:

«Το πολύ υψηλό κόστος παράγωγης στη ενέργεια, τα καύσιμα και στα αγροεφόδια σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού, στο κόστος ή και κάτω του κόστους όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι ζημιές που δεν αποζημιώνονται στο 100% της παραγωγής, το πετσόκομμα των επιδοτήσεων, είναι προβλήματα που διαμορφώνουν όρους εκμηδενισμού του εισοδήματος των βιοπαλαιστών αγροτών, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με τεράστιες δυσκολίες όσον αφορά την επιβίωση και τη συνέχιση της καλλιέργειας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, από τη μια τα καιρικά φαινόμενα όπως το πρόσφατο χαλάζι στη περιοχή Πυργιώτικα που προκάλεσε ζημιές στις βερικοκιές, φαινόμενα που έχουν γίνει «βάσανο» στους αγρότες, μη έχοντας καμία ουσιαστική αποζημίωση στο 100% της ζημιάς τους, από την άλλη ο ΕΛΓΑ, να στέλνει τα ραβασάκια με αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που ουσιαστικά βάζει θηλιά στο λαιμό των αγροτών με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 1/4.

Είναι απαράδεκτο να απαιτούν με τέτοιο τρόπο τις εισφορές που δεν είναι ανταποδοτικές και την ίδια ώρα ο ΕΛΓΑ να χρωστάει σε ένα πλήθος αγροτών και κτηνοτρόφων τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Παράλληλα ο δημόσιος φορέας του ΕΛΓΑ υποβαθμίζεται συστηματικά εδώ και δεκαετίες, έτσι ώστε να ανοίξουν το δρόμο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες να μπουν στο παιχνίδι και να κερδίσουν εις βάρος των παραγωγών!

Όλα αυτά συμβαίνουν διαχρονικά με ευθύνη των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) που συναποφασίζουν, συνυπογράφουν, εξειδικεύουν και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύοντας στην απαξίωση της αγροτικής παραγωγής και την εγκατάλειψη αυτής από τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους για να αλλάξει ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ και να αποζημιώνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο 100% της πραγματικής ζημιάς και να στηριχθεί οικονομικά ο φορέας από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis