home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κούλουμα στην Αργολίδα με λαγάνα, σαρακοστιανά, πέταγμα χαρταετού, ψησταριές και θάλασσα

Οι Δήμοι Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων διοργάνωσαν κούλουμα σε Νέα Κίο και Ασίνη – Πέταξαν χαρταετούς μέσα στο Ναύπλιο με φόντο το Μπούρτζι
Ναύπλιο χαρταετοί Καθαρά Δευτέρα

Ο καιρός βοήθησε να βγει ο κόσμος να απολαύσει την Καθαρά Δευτέρα στην Αργολίδα, με την Καραθώνα να έχει την τιμητική της. Οι Δήμοι Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων διοργάνωσαν παραδοσιακά κούλουμα με σαρακοστιανά, μουσική και χορό σε Νέα Κίο και Ασίνη αντίστοιχα. Ο περισσότερος κόσμος πάντως προτίμησε να τιμήσει το έθιμο κάπου κοντά στη θάλασσα με όλο τον σχετικό εξοπλισμό.

Ναυπλιώτες, Αργείτες και εκατοντάδες επισκέπτες ήταν αυτοί που έσπευσαν σήμερα ακόμα και μέσα στις πόλεις για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Κάποιοι προνόησαν και πήραν μαζί τους ψησταριές, εφοδιασμένοι με τα ανάλογα σαρακοστιανά εδέσματα, θαλασσινά και ουζάκι.

Επισκέπτες και ντόπιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο από την απαιτητική καθημερινότητα, πετώντας αετό ακόμα και σε επίφοβα σημεία μέσα στο Ναύπλιο, με φόντο το Μπούρτζι.

Ναύπλιο χαρταετοί Καθαρά Δευτέρα

Το Ναύπλιο αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή παρότι δεν αποτελεί παραδοσιακό αποκριάτικο προορισμό, όπως η Πάτρα. Όμως πολλοί ήταν αυτοί που εξόρμησαν έτσι κι’ αλλιώς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis