home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

9 μωβ κάδοι ανακύκλωσης ρουχισμού στη Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης ξεκινάει συνεργασία με την εταιρία RECYCOM η οποία αναλαμβάνει να μαζεύει τα είδη που θα ρίχνουν οι πολίτες στους Μωβ κάδους
Mov kadoi Megalopoli

Τοποθετήθηκαν την Παρασκευή 15 Μαρτίου στην πόλη της Μεγαλόπολης 9 Μωβ κάδοι ανακύκλωσης, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να ρίξουν: Ρούχα, Παπούτσια, Λευκά Είδη και Τσάντες.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης ξεκινάει συνεργασία με την εταιρία RECYCOM η οποία αναλαμβάνει να μαζεύει τα είδη που θα ρίχνουν οι πολίτες στους Μωβ κάδους.

Πως μαζεύονται τα ρούχα;

Τα ρούχα μαζεύονται τακτικά από εκπαιδευμένο προσωπικό της RECYCOM και αποθηκεύονται στις αποθήκες της εταιρίας για σκοπούς διαχείρισης.

Μετά από διαλογή, τα καλύτερα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.
Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.

Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται στα συνεργαζόμενα Κέντρα Ανακύκλωσης (λόγω έλλειψης εργοστασίου διαχείρισης των κλωστοϋφαντουργικών υλικών στην Ελλάδα) με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα άλλα υφασμάτινα προϊόντα θα πρέπει να είναι καθαρά, μπορείτε να τα βάλετε σε πρόχειρες σακούλες και στους κάδους υπάρχει σημείο υποδοχής με μια χειρολαβή στην οποία βάζετε την τσάντα και την σπρώχνεται πάνω για να πέσουν τα πράγματα στον κάδο.

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι Μωβ Κάδοι στη Μεγαλόπολη είναι:

  • 1ο Δημοτικό σχολείο, 2ο Δημοτικό σχολείο, 3ο Δημοτικό σχολείο, 4ο Δημοτικό σχολείο, Πλατεία Ηρώων, Κέντρο Υγείας, Οδός Αρχαίου θεάτρου 48, Είσοδος Ανοικτού Γηπέδου Μεγαλόπολης, Λαϊκή Αγορά.
Mov kadoi Megalopoli
Mov kadoi Megalopoli
Mov kadoi Megalopoli
Mov kadoi Megalopoli
Mov kadoi Megalopoli

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis