home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Οι Ελβετοί είδαν το ρημαγμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και πρότειναν λύσεις

Συνεργασία για τη διάσωση και την επαναλειτουργία της ιστορικής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής
Περί τραίνων και εμμονών

Ελβετική αντιπροσωπεία και Κίνημα Διάσωσης Σιδηροδρομικού Δικτύου στην Πελοπόννησο συναντήθηκαν σε σημαντικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς της περιοχής, στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης που είχε ως στόχο τη διάσωση και την επαναλειτουργία της ιστορικής γραμμής. Με τη συμμετοχή του Ελβετικού κλιμακίου και του Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, η επίσκεψη εστίασε σε συγκεκριμένους χώρους, προαναγγέλλοντας ένα πιθανόν νέο κεφάλαιο στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής, αν και εφόσον υπάρξει θέληση από τους αρμοδίους για την ανάταξη και την αξιοποίησή του.

Η επίσκεψη κάλυψε σημαντικούς σιδηροδρομικούς κόμβους, όπως το Παρθένι, η Τρίπολη, οι Μύλοι, το Ναύπλιο και οι Μυκήνες, αναδεικνύοντας τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που συνδέεται με αυτούς τους τόπους. Μέσα από την επίσκεψη, αναδείχθηκε η ανάγκη για άμεση δράση για τη διάσωση και την επαναλειτουργία της ιστορικής γραμμής, καθώς και των υποδομών που συνδέονται με αυτήν.

Οι εκπρόσωποι της Ελβετικής αντιπροσωπείας και του Κινήματος Διάσωσης Σιδηροδρομικού Δικτύου επισήμαναν την ανάγκη για συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να προωθηθούν γρήγορα οι διαδικασίες διάσωσης και ανακήρυξης της γραμμής ως μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Παράλληλα, επεσήμαναν τη σημασία της επαναλειτουργίας της γραμμής για την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι εκπρόσωποι των οργανισμών δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνεργασία και την υποστήριξη που έλαβαν από τις τοπικές αρχές και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη διάσωση και την επαναλειτουργία της ιστορικής γραμμής σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο. Με αυτό τον τρόπο, αναμένεται η ενίσχυση του πολιτιστικού και τουριστικού προφίλ της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλιστεί η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis