home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Αποκριάτικο δρώμενο με αυθεντικές Αργειακές καντρίλιες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:00 στο “Fougaro Artcenter”
Ναύπλιο: Αποκριάτικο δρώμενο με αυθεντικές Αργειακές καντρίλιες

Για άλλη μια φορά οι Καντρίλιες με τις υπέροχες μουσικές και την ενδυματολογική επιμέλεια από τη Νίκη Ζαχαράκη, θα αναβιώσουν στο “Fougaro Artcenter”.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου και ώρα 13:00 στο “Fougaro Artcenter” στο Ναύπλιο.

Σας περιμένουν όλους να γιορτάσετε την Αποκριά με ένα έθιμο του τόπου μας, το οποίο θα φέρει θύμησες στους παλαιότερους και θα αποκαλύψει μια ιστορία στους νεότερους.

Ναύπλιο: Αποκριάτικο δρώμενο με αυθεντικές Αργειακές καντρίλιες

Όπως γράφει η Ράνια Κουτρούλη:

«Άργος 1950, απόκριες. Οι γειτονιές γεμίζουν μουσική και οι Αργείοι προετοιμάζονται για τις διάφορες χοροεσπερίδες. Παιδικές μνήμες και παραδόσεις ξεδιπλώνονται και μαζί με αυτές και η ιστορία του τόπου μας.

Την περίοδο εκείνη ο παππούς μου Παναγιώτης Κουτρούλης παρουσίαζε στις χοροεσπερίδες του Άργους και της ευρύτερης περιοχής τον χορό «Καντρίλιες», με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και με αποκορύφωμα την περίφημη «σκούπα». Οι Καντρίλιες καθιερώθηκαν ως αποκριάτικο έθιμο και συνεχίστηκαν από τον πατέρα μου Γιάννη Κουτρούλη για πολλά χρόνια.

Δεν θα μπορούσα να μην συνεχίσω την παράδοση αυτή και το 2020 αναβίωσα το έθιμο της οικογένειας στο Άργος και στο Ναύπλιο στο «Fougaro Artcenter».

Φέτος για άλλη μια φορά οι Καντρίλιες με τις υπέροχες μουσικές και την ενδυματολογική επιμέλεια από τη Νίκη Ζαχαράκη, θα αναβιώσουν στο “Fougaro Artcenter”.

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε την Αποκριά με ένα έθιμο του τόπου μας, το οποίο θα φέρει θύμησες στους παλαιότερους και θα αποκαλύψει μια ιστορία στους νεότερους!

Οι μνήμες ορίζουν την ταυτότητά μας!»

Ναύπλιο: Αποκριάτικο δρώμενο με αυθεντικές Αργειακές καντρίλιες

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis