home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαϊκή Συσπέιρωση: Να συζητηθεί η ΜΠΕ για τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στη Νέδα

Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής αναβλήθηκε το θέμα συζήτησης της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση Υδροηλεκτρικού Σταθμού στο ποτάμι της Νέδας
Περιήγηση στο μαγευτικό φαράγγι της Νέδας

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 29 Γενάρη 2024, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής αναβλήθηκε το θέμα συζήτησης της Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την εγκατάσταση Υδροηλεκτρικού Σταθμού στο ποτάμι της Νέδας. Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου προτείνει να συζητηθεί η ΜΠΕ για τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στη Νέδα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Εμμανουήλ Σκαντζό και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Πτωχό αναφέρει:

“Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, παρά την επιμονή μας να συζητηθεί το θέμα και να καταψηφιστεί η ΜΠΕ ώστε να μην προχωρήσει το έργο στην περιοχή της Νέδας, αποσύρατε το θέμα, υποσχόμενοι πως θα το επαναφέρατε, έχοντας και τη γνώμη του Δήμου Οιχαλίας ώστε να εκφράζεται θεσμικά η γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα ο κ. Περιφερειάρχης ζήτησε να στείλουν οι υπηρεσίες αίτημα στην αποκεντρωμένη για να μη θεωρηθεί η μη έκδοση γνωμοδοτικής απόφασης σαν συμφωνία με την ΜΠΕ.

Επειδή έχουν περάσει σχεδόν 2 μήνες παρακαλούμε να ενταχθεί στην Ημερήσια Διάταξη το επίμαχο θέμα όπως είχατε δεσμευτεί”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis