home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Rathaus-Glockenspiel: Ένα μελωδικό αξιοθέατο στην καρδιά του Μονάχου

Τα δρώμενα αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και τουρίστες, ενώ η ιστορία και η τέχνη που ενσωματώνει αντανακλούν την πλούσια κληρονομιά της Βαυαρίας
Μουσικό ρολόι Μόναχο

Στην καρδιά του Μονάχου, στην Marienplatz, δεσπόζει το Neues Rathaus, το νέο δημαρχείο. Εκεί, ψηλά στον πύργο του, κρύβεται ένα μαγικό θέαμα: το Glockenspiel, ένα μηχανικό μουσικό ρολόι με 43 καμπάνες και 32 κινούμενες φιγούρες.

Χτισμένο το 1908, το Rathaus-Glockenspiel του Μονάχου αποτελεί ένα αριστούργημα μηχανικής και τέχνης. Το ρολόι κοσμείται από πλήθος χαρακτήρων, που ζωντανεύουν σε δύο παραστάσεις κάθε μέρα, στις 11:00 και 12:00 (και στις 5:00 το απόγευμα από την άνοιξη έως το φθινόπωρο).

Στο πρώτο μέρος, το Glockenspiel απεικονίζει τον γάμο του Δούκα Wilhelm V της Βαυαρίας με την Renata von Lothringen το 1568. Σκηνές με ιππότες, ζευγάρια που χορεύουν και βασιλικούς άμαξες ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των θεατών, ενώ 32 καμπάνες παιανίζουν μελωδίες της εποχής.

Στο δεύτερο μέρος, το ρολόι ζωντανεύει τον θρυλικό χορό των βαρελάδων, μια παράδοση που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Χορευτές με βαρέλια μπύρας στροβιλίζονται στους ήχους παραδοσιακής μουσικής, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής.

Μουσικό ρολόι Μόναχο

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη γοητεία του, το Glockenspiel του Μονάχου αποτελεί ένα σημαντικό σύμβολο της πόλης. Τα δρώμενα αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και τουρίστες, ενώ η ιστορία και η τέχνη που ενσωματώνει το μελωδικό αξιοθέατο αντανακλούν την πλούσια κληρονομιά της Βαυαρίας.

(Photos: anagnostis)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis