home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος: Κυβερνητικός εμπαιγμός των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας

Γιώργος Γαβρήλος

Οι συνταξιούχοι αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας που όμως οδηγούνται σε καθημερινή αφαίμαξη προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις άδικες πολιτικές της ΝΔ, με την ακρίβεια, την αύξηση των φόρων και των δαπανών υγείας. Παρά τη διαμορφούμενη κατάσταση όμως και παρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, πως η Οικονομία της χώρας σταθεροποιείται, καμία πρωτοβουλία δεν λαμβάνεται από την Κυβέρνηση για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σημερινή Ερώτηση που κατέθεσαν ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος και 13 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους, αφού ψευδώς υπόσχεται αυξήσεις, την ώρα που από την πίσω πόρτα προχωρά σε κούρεμα των επικουρικών, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του ΕΤΕΑΜ/ ΤΕΑΠΕΤΕ.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις πρόσφατες καταγγελίες του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τους αιφνιδίασε για ακόμη μια φορά, αφού με την πληρωμή των συντάξεων μηνός Μαρτίου 2024, και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, έλαβαν την επικουρική τους σύνταξη (τ. ΤΕΑΠΕΤΕ) μειωμένη. Τα ποσά που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς τους ήταν λιγότερα από τη μισή σύνταξη του προηγούμενου μήνα, ενώ από τον επόμενο μήνα, αν προχωρήσουν και οι αναδρομικές μειώσεις, θα λαμβάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το 1/3 της σύνταξης. Συνολικά, μετά από τις διαχρονικές μνημονιακές μειώσεις και την τωρινή εξοντωτική, οι συντάξεις αυτές καταβαραθρώθηκαν κάτω από το 80% του αρχικού απονεμηθέντος ποσού.

Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ότι σκοπός της ΝΔ ήταν να εφαρμόσει έναν τρόπο υπολογισμού που αποσκοπεί σε μειώσεις όλων των συντάξεων, και όχι μόνο των προκλητικά υψηλών, ενώ ουδεμία πρόθεση είχε να αποκαταστήσει τις περικοπές που ήδη έχουν λάβει χώρα, ούτε να προωθήσει ευεργετικές για τους συνταξιούχους ρυθμίσεις, παρά τις φρούδες υποσχέσεις και τις μεγαλόστομες εξαγγελίες.

Το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας καλείται να απαντήσει:

  1. Προτίθεται να άρει την αδικία και να αποκαταστήσει τις επικουρικές συντάξεις ΕΤΕΑΜ/ΤΕΑΠΕΤΕ όσων συνταξιούχων υπέστησαν αιφνίδια την αδικαιολόγητη, εξοντωτική και πρωτοφανή μείωση;
  2. Σκοπεύει να άρει τη μείωση αυτή και να μην παρακρατηθούν τα αναδρομικά ποσά;
  3. Τί προτίθεται να πράξει ώστε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας για τον υπολογισμό της προσαύξησης της επικουρικής τους σύνταξης σύμφωνα και με τις δημόσιες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης;

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis