home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

140 νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση στην Αργολίδα

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών και Συμπαραστατών του νομού Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού.
pagkosmia imera nefrou

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, ο Σύλλογος Νεφροπαθών και Συμπαραστατών του νομού Αργολίδας, αναφέρει τα εξής:

«Από το 2006 η δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου (14 Μαρτίου 2024) έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Διεθνή Εταιρεία Νεφρολογίας και τη Διεθνή Ένωση Νεφρολογικών Ιδρυμάτων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την σπουδαιότητα της υγείας των νεφρών και την Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ).

Στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού υποστηρίζει η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1970 και, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία, στοχεύει στην υποστήριξη και την ανάπτυξη της Νεφρολογίας, τη διενέργεια ερευνητικών μελετών, τη συνέχιση της ιατρικής εκπαίδευσης, την επαγγελματική υποστήριξη των μελών της και την ενημέρωση σχετικά με τις νεφρικές παθήσεις.

Σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 13:30, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού,  η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία με την υποστήριξη της εταιρείας Astellas Pharmaceuticals Α.Ε.Β.Ε. πραγματοποιούν διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου, όπου θα δοθούν σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στη Χρόνιες Νεφρικές Νόσους. Για να παρακολουθήσετε τη Συνέντευξη Τύπου μπορείτε να ακολουθήσετε το παρακάτω link:  https://vdl-gr.zoom.us/j/88594988222.

Να σημειωθεί ότι η φετινή παγκόσμια ημέρα νεφρού έχει ως σύνθημα: «Υγεία των νεφρών για όλους – Προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στην περίθαλψη και της βέλτιστης φαρμακευτικής πρακτικής».

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Επιτροπής για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, περισσότεροι από 850 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με Νεφρική Νόσο, αλλά δυστυχώς η συντριπτική πλειονότητα δεν το γνωρίζει. Ταυτόχρονα, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι στην υφήλιο βρίσκονται σε θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας, κυρίως με αιμοκάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας (ΕΝΕ), στην Ελλάδα περίπου το 10% του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ), δηλαδή 1.000.000 Έλληνες εμφανίζουν προβλήματα με τους νεφρούς. Από αυτούς, το 10% (100.000 άτομα) εμφανίζει αρκετά σοβαρά προβλήματα, ενώ 14.000 υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Στην Αργολίδα υπάρχουν περίπου 140 νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους και στο Ιδιωτικό Νεφρολογικό Κέντρο Ναυπλίου (ΙΚΑΝ).

Τέλος, μπορείτε να αντλήσετε ενημερωτικό υλικό για τη Χρόνια Νεφρική Νόσο από την ιστοσελίδα silentkidney.gr».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis