home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Γαβρήλος: Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προτείνει άμεση και πραγματική αύξηση των συντάξεων
gavposdei

Στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που έχει προγραμματίσει ο Τομέας Εργασίας και το αρμόδιο Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και συνταξιοδοτικές ενώσεις, ώστε να συζητηθούν τα επιμέρους αιτήματά τους και να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι για τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου στην Βουλή μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΔΕΗ και του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Γαβρήλου.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣ/ΔΕΗ στάθηκαν ιδιαίτερα στην αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της ακρίβειας στα είδη διατροφής, της αύξησης των έμμεσων φόρων αλλά και των ανατιμήσεων στα φάρμακα και στις συνταγογραφήσεις εξετάσεων, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο μεγάλη μερίδα των συνταξιούχων. Βασικό τους αίτημα αποτελεί, όπως υπογράμμισαν, η ανάταξη του επιπέδου ζωής των συνταξιούχων αλλά και η απόσυρση σειράς μνημονιακών ρυθμίσεων που ακόμη ισχύουν και εξακολουθούν να φτωχοποιούν μεγάλο μέρος του απόμαχου κόσμου της εργασίας.

Ο Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημείωσε πως παρά τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ, δεν ανέτρεψε καμία άδικη διάταξη ενάντια των συνταξιούχων, ενώ επί θητείας της δεν επήλθε και καμία ουσιαστική αύξηση των συντάξεων, ούτε καμία καλυτέρευση των συνθηκών ζωής τους. Οι συνταξιούχοι της χώρας βιώνουν την απόλυτη κοροϊδία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επισήμανε ο Γιώργος Γαβρήλος, καθώς βλέπουν τα Υπουργεία από τη μια να περνάνε τη μια χαριστική ρύθμιση μετά την άλλη, υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, και από την άλλη να ανακοινώνουν στασιμότητα ή και περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις για όσους πραγματικά τα χρειάζονται.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης έχουν εκφράσει πολλές φορές την σταθερή προσήλωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα δίκαια αιτήματα και στους αγώνες του κόσμου της Εργασίας και των Συνταξιούχων. Μπροστά σε μια Κυβέρνηση που καταλύει τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγεί σε αδιέξοδο τους συνταξιούχους της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ απαντά πως δικαιοσύνη είναι η αξιοπρεπής διαβίωση και ο σεβασμός στον μόχθο και τις ανάγκες των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προτείνει άμεση και πραγματική αύξηση των συντάξεων, επαναφορά της 13ης Σύνταξης που νομοθέτησε η Κυβέρνησή μας αλλά κατήργησε η ΝΔ, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και καταβολή των αναδρομικών που έχουν επιδικαστεί στους συνταξιούχους. Τέλος, ο Γιώργος Γαβρήλος ως αρμόδιος Τομεάρχης δεσμεύτηκε ότι πέραν των προγραμματικών προτάσεων του Κόμματος, θα ληφθούν και νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να προωθηθούν τα αιτήματα των φορέων και να αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους. 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis