home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καρύταινα: Η νέα γέφυρα κρίνεται επικίνδυνη και απειλεί και την παλιά

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Γέφυρα Καρύταινα

Στην Καρύταινα, ακριβώς πάνω από τη Βυζαντινή Γέφυρα του Αλφειού κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 η «νέα γέφυρα» από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η γέφυρα αυτή είναι μεγάλων διαστάσεων μονότοξη, ανοίγματος 64 μέτρων και ύψους περίπου 40 μέτρων.

Από την κατασκευή της «νέας γέφυρας» μέχρι σήμερα, δεν έγινε η παραμικρή εργασία συντήρησης ή επισκευής με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί σήμερα σε ιδιαίτερα επικίνδυνη φάση. Παρουσιάζει εκτεταμένη ενανθράκωση του σκυροδέματος και  έντονη διάβρωση του κύριου σιδηρού οπλισμού της.

Όπως παρουσιάστηκε σε πρόσφατη εσπερίδα, η «νέα γέφυρα» κρίνεται επικίνδυνη για τη διέλευση οχημάτων καθώς συνδέει τη περιοχή της Καρύταινας με την Ανδρίτσαινα, συγχρόνως αποτελεί απειλή για το υποκείμενο βυζαντινό μνημείο τη παλιά γέφυρα.

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Νίκος Κουτουμάνος και Γιάννης Κελλάρης σε επερώτησή τους αναφέρουν: «Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Πρόσφατα στις 28-2-2024 πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στην Αθήνα με θέμα: «Το σύμπλεγμα των γεφυρών του Αλφειού στην Καρύταινα, το πρόβλημα, οι κίνδυνοι, η ενδεδειγμένη λύση».

Η ερώτηση που απευθύνεται στον Περιφερειάρχη είναι:

  • Πως τοποθετείστε απέναντι στις εκτιμήσεις για το πρόβλημα, τους κινδύνους, την ενδεδειγμένη λύση και τις προτάσεις της εσπερίδας;

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis