home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Κέρδισε και φέτος τις εντυπώσεις το δρώμενο “Πάνου γένια, κάτου γένια και στη μέση μπιχλιμπίδια”

Δεν έλειψαν τα κεράσματα, με τσίπουρο στην υποδοχή του κόσμου, σουβλάκια, παστό, αλλά και την παραδοσιακή φασολάδα
panou genia katou genia kalamata

Το παραδοσιακό δρώμενο “Πάνου γένια, κάτου γένια και στη μέση μπιχλιμπίδια” απόλαυσαν και φέτος εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στα Περιβολάκια, χθες, Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, το απόγευμα.

Η ομάδα Νέων “Η Δημιοβίτισσα” και φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις με το λαϊκό δρώμενο εμπνευσμένο από τις παραδόσεις της περιοχής της Γιάννιτσας (Ελαιοχώρι), όπως καταγράφονται στο βιβλίο “Παραδόσεις” (1904), του πατέρα της Λαογραφίας Νικολάου Πολίτη.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν το αυθεντικό λαϊκό δρώμενο με τους Λυκοκάντζαρους και πάλι να κλέβουν την παράσταση, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και τον κόσμο να συμμετέχει. Δεν έλειψαν τα κεράσματα, με τσίπουρο στην υποδοχή του κόσμου, σουβλάκια, παστό, αλλά και την παραδοσιακή φασολάδα με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης,  ενώ στο τέλος ετοιμάστηκαν και πέταξαν και αυτοσχέδια αερόστατα.

panou genia katou genia kalamata 1
ΦΩΤΟ: Δήμος Καλαμάτας

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές, τονίζοντας τη σημασία των εθίμων και τη διατήρησή τους από τις νέες γενιές.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis