home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα υπαίθριο αποκριάτικο γλέντι στη Νέα Κίο

Με σατυρική διάθεση και το απαραίτητο παραδοσιακό αποκριάτικο χρώμα και ύφος, ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου το γλέντησε τηρώντας τις παραδόσεις
Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου αποκριάτικη εκδήλωση

Με σατυρική διάθεση και το απαραίτητο παραδοσιακό αποκριάτικο χρώμα και ύφος, ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου διοργάνωσε το Σάββατο 9 Μάρτη στη Νέα Κίο άλλο ένα υπαίθριο αποκριάτικο γλέντι, έτσι όπως έχει καθιερωθεί στον τόπο.

Οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου χόρεψαν «Στης ακρίβειας τον καιρό» δραματοποιώντας το τραγούδι εξαιρετικά κι ανέβασαν το κέφι στα ύψη μαζί με το Γαϊτανάκι, το «Γέρασα μωρε παιδιά!» και τα υπόλοιπα παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας.

«Τα κουκιά, το πιπέρι, η σκούπα, τα μούσμουλα, η κλώσσα» και ό,τι άλλο έπλασε αυθόρμητα ο λαός μας, παρουσιάστηκε στη συνέχεια από τους μικρούς μας χορευτές και απέσπασε το χειροκρότημα του κόσμου που προσήλθε για άλλη μια φορά για να διασκεδάσει μαζί μας …όπως παλιά στις Αποκριές!

Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου αποκριάτικη εκδήλωση

Η ντροπαλή νύφη τα ‘δωσε όλα στον λιποθυμιάρικο χορό, και το γλέντι ξεκίνησε!

Μαζί ήταν το μουσικό σχήμα ΚΡΟΥΣΤΡΙΝΓΚΣ και ο Βασίλης Μαντζούνης που συνόδευσε την έμμετρη έναρξη δια χειρός της δασκάλας μας Θεώνης Κωτσιοπούλου. Ύστερα συνέχιστηκε το γλέντι με το ποιοτικό πρόγραμμά του συγκροτήματος.

Τέλος, οι εθελοντές – μέλη του συλλόγου φρόντισαν κι αυτή τη φορά για το καλό ψήσιμο στα σουβλάκια και κέρασαν κρασί όσους βρέθηκαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis