home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η πηγή του Κεφαλαρίου και το υδατικό πρόβλημα στην Αργολίδα

Το νερό του Κεφαλαρίου να μην χαθεί στην θάλασσα – Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Ανδρέας Πουλάς

Ο Ανδρέας Πουλάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το νερό του Κεφαλαρίου ώστε αυτό να μην μείνει αναξιοποίητο και να μην χαθεί στην θάλασσα. Άλλωστε είναι γνωστό το πρόβλημα της λειψυδρίας στην Αργολίδα, η οποία εντείνεται λόγω της ανομβρίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια τους φθινοπωρινού και χειμερινούς μήνες.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ:

«Οι συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας που έχουν επικρατήσει στον νομό μας τα τελευταία χρόνια, έχουν εντείνει το υδατικό πρόβλημα και έχουν περιορίσει σημαντικά τις διαθέσιμες ποσότητες νερού προς άρδευση. Γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τους αγρότες και θέτει σε κίνδυνο την αγροτική παραγωγή.

Η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα έχει υποχωρήσει σημαντικά και οι αγρότες υποχρεώνονται να αντλούν νερό μέσω των γεωτρήσεων τους από εξαιρετικά μεγάλα βάθη, αυξάνοντας έτσι την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και εκτοξεύοντας το κόστος άρδευσης.

Σε συνδυασμό με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ανάβαλος στην λειτουργία του, στην ποσότητα και στην ποιότητα του νερού, δημιουργούν ένα εφιαλτικό σκηνικό για τους αγρότες και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση τους.

Κατά το παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί η πηγή του Κεφαλαρίου για τον τεχνητό εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα του Αργολικού πεδίου με θετικά αποτελέσματα όπως έδειξαν οι σχετικές μελέτες. Τα τελευταία χρόνια κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω έλλειψης νερού στην πηγή του Κεφαλαρίου.

Τις τελευταίες ημέρες μετά από την έντονη βροχόπτωση είδαμε να αναβλύζει και πάλι νερό από την πηγή του Κεφαλαρίου. Επειδή λοιπόν το πρόβλημα έλλειψης νερού για άρδευση είναι πολύ έντονο και δεν πρέπει ούτε μία σταγόνα να πηγαίνει χαμένη, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το πολύτιμο νερό της πηγής του Κεφαλαρίου να μην χαθεί στην θάλασσα, αλλά να χρησιμοποιηθεί για τον τεχνητό εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis