home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μελισσόπετρα: Ένα ονειρικό ορεινό καταφύγιο στην Αρκαδία

Η ησυχία, η γαλήνη και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση και αποφυγή της ρουτίνας
Μελισσόπετρα

Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων, στις πλαγιές του Μαινάλου, το γραφικό χωριό της Μελισσόπετρας αποτελεί ονειρικό προορισμό για τους λάτρεις της ορεινής φύσης, των παραδοσιακών γεύσεων και της αυθεντικής ατμόσφαιρας.

Χτισμένο αμφιθεατρικά στην ορεινή Αρκαδία, με τα πέτρινα σπίτια του να ατενίζουν την εύφορη κοιλάδα, το χωριό μαγεύει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, τα πλακόστρωτα σοκάκια του και τις γραφικές γωνιές του.

Χτισμένο ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια, απέχει 12 χιλιόμετρα από τη Δημητσάνα και έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Γορτυνίας.

Οι λιγοστοί κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η παλιότερη ονομασία της είναι Τρεστενά ή και Τρέσταινα. Η Μελισσόπετρα γνώρισε μικρή πληθυσμιακή αύξηση την περίοδο 1879 – 1889 αλλά έκτοτε έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη μείωση.

Αξίζει να επισκεφθείτε:

  • Τον ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική.
  • Τη μοναδική ταβέρνα του χωριού, για να απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις με θέα το πανέμορφο τοπίο.
  • Τις πεζοπορικές διαδρομές που διασχίζουν το δάσος και οδηγούν σε πανέμορφα ξωκλήσια και πηγές.
Βίντεο: Explore Gortynia

Η ησυχία, η γαλήνη και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση και αποφυγή της ρουτίνας. Η Μελισσόπετρα είναι έτοιμη να σε γοητεύσει.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis