home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Διδασκάλου: Πολιτιστική ανάσα για την Αργολίδα η ανάδειξη της ιστορικής οικίας Τερζάκη

“Το Υπουργείο Πολιτισμού, πιστό στον αρχικό του σχεδιασμό για την ΠΕ Αργολίδας, ολοκληρώνει ακόμα ένα βήμα για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής”
Οικία Τερζάκη Ναύπλιο

Μια ακόμα πολιτιστική ανάσα για την Αργολίδα αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου πως είναι η ανάδειξη της ιστορικής οικίας Τερζάκη στο Ναύπλιο.

Το σπίτι του σπουδαίου Ναυπλιώτη λογοτέχνη Άγγελου Τερζάκη έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο, ενώ εδώ και χρόνια κινδύνευε με κατάρρευση. Η πατρίδα τιμά τον σπουδαίο Άγγελο Τερζάκη με την συντήρηση και αποκατάσταση του σπιτιού του στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε την έγκριση αποκατάστασης και αλλαγής χρήσης με διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων και τη μελέτη συντήρησης δομικών υλικών και του διακόσμου του κτηρίου.

oikia terzaki sintirisi
ΦΩΤΟ: fb Γιώργος Διδασκάλου

Όπως αναφέρει ο κ. Διδασκάλου σε ανάρτησή του:

“Το Υπουργείο Πολιτισμού, πιστό στον αρχικό του σχεδιασμό για την ΠΕ Αργολίδας, ολοκληρώνει ακόμα ένα βήμα για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Μετά και την έγκριση απο το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για την αποκατάστασης και αλλαγή χρήσης με διαμόρφωση εκθεσιακών χώρων του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου κτηρίου επί της οδού Τερζάκη 20 στο Ναύπλιο, ιδιοκτησίας ΥΠΠΟ και την έγκριση της “Μελέτης συντήρησης δομικών υλικών και του διακόσμου του διατηρητέου κτηρίου ανοίγει ο δρόμος για την ενσωμάτωση ακόμα ενός μνημείου στην πολιτιστική χάρτα και την κοινωνία της πόλης του Ναυπλίου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ως πρόεδρος του Κ.Σ.Ν.Μ όλα τα μέλη για την θετική τους γνώμη στο εν λόγω ζήτημα αλλά και τη σταθερή συμβολή της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη συνολική ανάδειξη του πολιτισμού της χώρας και ειδικότερα στην περιοχή της Αργολίδας.

Όραμα. Σχέδιο. Έργο.”

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis