home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κλωνί Μεσσηνίας: Το ερειπωμένο χωριό που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές

Εκτός από τα παραδοσιακά σπίτια με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική υπάρχει και η μικρή εκκλησιά του χωριού, η οποία είναι αφιερωμένη στον Προφήτη Ηλία
kloni

Το Κλωνί, γραφικό χωριουδάκι του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία, αποτελεί έναν ερημικό προορισμό για όσους αναζητούν γαλήνη, αυθεντικότητα και φυσική ομορφιά. Βρίσκεται σε υψόμετρο 512 μέτρων, στους πρόποδες του Λυκαίου όρους, και ατενίζει την εύφορη πεδιάδα της Τριφυλίας. Οι κάτοικοί του είναι ανύπαρκτοι, καθώς το χωριό είναι πλέον ερειπωμένο.

Το Κλωνί βρίσκεται περίπου 24,5 χιλιόμετρα προς τα νοτιοανατολικά της Κυπαρισσίας στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει την Κυπαρισσία με την Μεσσήνη. Το χωριό είναι στη διαδρομή μετά το Ραφτόπουλο, από το οποίο απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα και στη συνέχεια μετά το Κλωνί, υπάρχει διασταύρωση με δυο κατευθύνσεις, είτε προς το χωριό Παλαιά Βρύση, είτε προς το χωριό Λυκουδέσι, από τα οποία αυτά χωριά απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα και 3 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Η περιοχή του οικισμού, κατά την αρχαιότητα, ήταν τμήμα του βασιλείου του Νέστορα, της αρχαίας Πύλου.

Φυσική ομορφιά

Το Κλωνί αγκαλιάζεται από πλούσια βλάστηση. Η πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής αποτελεί μοναδική εμπειρία, καθώς προσφέρει στους πεζοπόρους την ευκαιρία να εξερευνήσουν την άγρια ομορφιά της φύσης και να χαλαρώσουν στην ησυχία.

Εκτός από τα παραδοσιακά σπίτια -ή τουλάχιστον ότι έχει απομείνει από αυτά- υπάρχει και η μικρή εκκλησιά του χωριού, η οποία είναι αφιερωμένη στον Προφήτη Ηλία.

Βίντεο: John Sel

Είτε αναζητάτε χαλάρωση και ηρεμία, είτε πεζοπορία και εξερεύνηση, είτε αυθεντικές εμπειρίες και γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό, το Κλωνί αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για εσάς. Επισκεφτείτε το και αφεθείτε στην γοητεία του!

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis