home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δήμος Ναυπλιέων: Ποιος κόβει τα δέντρα της Καραθώνας;

Η απαράδεκτη για την περιοχή της Καραθώνας εικόνα με τους κομμένους Ευκαλύπτους μέχρι και 1-2 μέτρα πάνω από το έδαφος, έχει δημιουργήσει εύλογη αναστάτωση στην Δημοτική Αρχή και στους Δημότες
κοπή δέντρων Καραθώνα

Η απαράδεκτη για την περιοχή της Καραθώνας εικόνα με τους κομμένους Ευκαλύπτους μέχρι και 1-2 μέτρα πάνω από το έδαφος, έχει δημιουργήσει εύλογη αναστάτωση στην Δημοτική Αρχή και στους Δημότες. Από πλευράς του Δήμου Ναυπλιέων μέσω της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κωνσταντίνας Καραγιάννη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν στην κοπή 6-8 ευκαλύπτων στην ευρύτερη περιοχή της Καραθώνας, η οποία όμως δεν ανήκει στον Δήμο Ναυπλιέων, αλλά στο ΤΑΥΠΕΔ.

Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Κωνσταντίνα Καραγιάννη, «οι κοπές αυτές δεν έχουν γίνει από την Υπηρεσία μας. Οι ευκάλυπτοι που κόπηκαν βρίσκονται σε εκτάσεις που είναι ιδιοκτησία του ΤΑΥΠΕΔ, καθώς και όλη η περιοχή της Καραθώνας, το οποίο και την διαχειρίζεται. Έχουμε απευθυνθεί στην Δ/νση Δασών Αργολίδας, η οποία θεσμικά έχει τη ευθύνη της επιτήρησης και προστασίας των δημοσίων και ιδιωτικών δασών και δασικών εκτάσεων από την Νομοθεσία, ώστε να επιληφθεί του θέματος και να μας ενημερώσει για το αν οι κοπές έγιναν με την έγκριση και επίβλεψή της, ποιος τις έκανε και τι σκοπό εξυπηρετούν.

κοπή δέντρων Καραθώνα
ΦΩΤΟ: Δήμος Ναυπλιέων
κοπή δέντρων Καραθώνα
ΦΩΤΟ: Δήμος Ναυπλιέων

Η ευαισθησία μας για το περιβάλλον καθώς και για την διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της μοναδικής παραλίας της πόλης μας δεν πρόκειται να μειωθεί, ακόμα κι αν δεν είμαστε οι άμεσα αρμόδιοι για την διαχείρισή της και την προστασία της και πάντα θα δρομολογούμε τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες για να το πετύχουμε».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis