home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Σοφία Καψούρου από το Άργος είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα τιμηθεί με το Βραβείο Θεάτρου Ανατολίας

Αφορμή στάθηκε η παρουσίαση της παράστασης «Καραϊσκάκενα, ο θρύλος» στο Üsküdar Tekel Stage στην Κωνσταντινούπολη
Σοφία Καψούρου

Η Σοφία Καψούρου βραβεύεται στην Κωνσταντινούπολη με το Διεθνές Βραβείο Θεάτρου της Ανατολίας. Είναι η πρώτη φορά που απονέμεται σε καλλιτέχνη από την Ελλάδα. Αφορμή στάθηκε η παρουσίαση της παράστασης «Καραϊσκάκενα, ο θρύλος» στο Üsküdar Tekel Stage στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 & 26 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Γυναικών Θεατρικών Συγγραφέων.

Η τελετή απονομής των 9ων Διεθνών Βραβείων Θεάτρου της Ανατολίας που διοργανώνει η Θεατρική Εφημερίδα Tiyatro Gazetesi θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Mαρτίου στις 19.00 στο Mask-Kara Theatre, Σκηνή Tamer Levent στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Στη Σοφία Καψούρου θα απονεμηθεί το Διεθνές Βραβείο Θεάτρου της Ανατολίας για το σύνολο του καλλιτεχνικού έργου της στο θέατρο στην Ελλάδα, τις ενεργές και αποτελεσματικές σχέσεις της με άλλες χώρες μέσα από την πρωτότυπη θεατρική της γραφή και την ερμηνευτική της δεινότητα ως ηθοποιού καθώς και την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία της σε Διεθνή Θεατρικά Φεστιβάλ. Η θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτις, ηθοποιός και στιχουργός Σοφία Καψούρου, διακρίθηκε ανάμεσα σε εξέχουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και βραβεύεται από την Κριτική Επιτροπή των 9ων Διεθνών Βραβείων Θεάτρου της Ανατολίας για την πορεία της, το συγγραφικό της έργο και την πολύτιμη συνεισφορά της στο θέατρο εντός και εκτός Ελλάδας.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis