home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δεν αποτελεί προτεραιότητα η πλήρης αστυνομική κάλυψη της Αργολίδας

Τι προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς
Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας

Η ενίσχυση της Αργολίδας με αστυνομικό προσωπικό για το 2024 μέσω των τακτικών μεταθέσεων δεν αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς.

Ειδικότερα ο αρμόδιος Υπουργός παρά τις διαμαρτυρίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας ότι δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες από την παρούσα αστυνομική δύναμη, στην απάντησή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι:

«Αναφορικά με τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, επισημαίνεται ότι με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση του ένστολου προσωπικού προς το σκοπό της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της εδραίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, σε όλη την επικράτεια, η Διοίκηση προέβη στην προκήρυξη θέσεων με αντικειμενικά κριτήρια, καταρτίζοντας σχετικούς αριθμητικούς πίνακες. Γίνεται δε μνεία ότι οι εν λόγω πίνακες καταρτίστηκαν κατόπιν συνεκτίμησης αφενός των πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν για το σύνολο των αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας και ιδιαιτέρως αυτών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) -η εδαφική αρμοδιότητα της οποίας συνιστά το μεγαλύτερο αστικό κέντρο με τις περισσότερες υπηρεσιακές ανάγκες- και αφετέρου του γεγονότος ότι η πλειονότητα τουκατ’ έτος αιτούμενου μετάθεση προσωπικού προέρχεται από Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., επιτείνοντας τα ήδη υφιστάμενα ζητήματα στελέχωσης αυτών. Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων αποφάσισε να μην προκηρυχθούν θέσεις με αντικειμενικά κριτήρια -μεταξύ άλλων- για τη Δ.Α. Αργολίδας».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μέχρι 31-12-2024 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν 4 αστυνομικοί γεγονός που θα αποδυναμώσει περαιτέρω την αστυνομική δύναμη της Αργολίδας.

Στη συνέχεια της απάντησης ο Υπουργός αναφέρει ότι «ενόψει του προγραμματισμού για την κάλυψη εποχιακών αναγκών Υπηρεσιών αστυνόμευσης αεροδρομίων της χώρας και λοιπών περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, θα εξεταστεί και η τυχόν περαιτέρω ενίσχυση της εν λόγω Διεύθυνσης κατά την επικείμενη τουριστική περίοδο».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της απάντησης

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis