home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Costa Navarino: Εξασφάλισε διεθνή πιστοποίηση βιωσιμότητας για τα γήπεδα γκολφ

Πρόκειται για τον πρώτο προορισμό γκολφ στην Ανατολική Μεσόγειο που λαμβάνει πιστοποίηση GEO Certified®
costa navarino

Τη διεθνή πιστοποίηση GEO Certified® για τα γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course, στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής της στην αειφόρο ανάπτυξη και την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, έλαβε η Costa Navarino.

Η πιστοποίηση GEO χορηγείται από το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό GEO Sustainable Golf Foundation και επιβεβαιώνει ότι τα γήπεδα πληρούν τα υψηλότερα κριτήρια στους τομείς:

  • ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος,
  • βέλτιστη διαχείριση πόρων,
  • θετικό κοινωνικό αποτύπωμα και κλιματικές δράσεις.

Δηλώσεις

Σχετικά η Carole Kerrey, Certification Manager του GEO Sustainable Golf Foundation, ανέφερε: «Η αειφορία αποτελεί σαφώς προτεραιότητα για την Costa Navarino, όπως φαίνεται στο σχεδιασμό και τη λειτουργία των γηπέδων The Bay Course και The Dunes Course. Πέραν των κριτηρίων που πληρούν τα γήπεδα, εφαρμόζονται πολλές καινοτόμες πρακτικές κι ανυπομονούμε να δούμε όσα θα ακολουθήσουν».

Ο David Ashington, γενικός διευθυντής, Costa Navarino Golf, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την πιστοποίηση GEO των γηπέδων The Dunes Course και The Bay Course. Αυτή η διεθνής αναγνώριση επισφραγίζει τη μακρόχρονη δέσμευσή μας στην αειφόρο ανάπτυξη στο γκολφ. Από την έναρξη λειτουργίας της Costa Navarino -και ακόμη νωρίτερα, από την κατασκευή- είχαν εφαρμοστεί πρωτοποριακές πρακτικές, για να διασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία των γηπέδων, αλλά και συνολικά του προορισμού. Εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιώνουμε συνεχώς αυτές τις πρακτικές και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι παίκτες και οι επισκέπτες μας μπορούν να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε αυτό το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον».

Δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη

Σύμφωνα με τη δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη και λειτουργία της Costa Navarino, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί σταθερή προτεραιότητα, όπως είχε αναγνωριστεί από το World Travel & Tourism Council με τη βράβευση ως «Best Sustainable Destination» παγκοσμίως, αλλά και πρόσφατα στα World Golf Awards 2023, με τη βράβευση ως «Europe’s Best Eco-Friendly Golf Facility».

Ενδεικτικά, μέσα στα τελευταία δύο χρόνια στην Costa Navarino επιτεύχθηκε μείωση στις λειτουργικές εκπομπές ρύπων κατά 80% για το 2022 (σε σχέση με το 2019), στο πλαίσιο της στρατηγικής απανθρακοποίησης, με απώτερο στόχο τη net-zero λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων μέχρι το 2050. Επίσης, μαζί με το WWF Ελλάς -και στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Global Tourism Plastics Initiative- γίνεται μια σημαντική προσπάθεια για τον περιορισμό των αχρείαστων πλαστικών μιας χρήσης που σχετίζονται με τη συνολική λειτουργία του προορισμού, μειώνοντας τη χρήση τους πάνω από 50% το 2023 (σε σύγκριση με το 2019).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis