home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα τρακτέρ «πολιόρκησαν» τη βουλή – Πάνω από 6.000 αγρότες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα

Σύσταση της ΕΛΑΣ για αποφυγή των μετακινήσεων στο κέντρο – Δείτε βίντεο από την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα και από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος
Τρακτέρ Σύνταγμα (2)

Με συνθήματα και πανό για την επαγγελματική τους επιβίωση, αλλά και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για το σύνολο της κοινωνίας, όπως «χωρίς εμάς, τί θα φας;», «μείωση του κόστους παραγωγής σημαίνει μείωση των τιμών στα ράφια» και «no farmers, no food, no future» πάνω από 6.000 αγρότες δίνουν το παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Οι αγρότες με τα περίπου 200 τρακτέρ αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στο κέντρο της Αθήνας και θα αναχωρήσουν αύριο συντεταγμένα και πάλι συνοδεία της αστυνομίας.

Στο Κάστρο είχαν συγκεντρωθεί τα τρακτέρ από όλα τα μπλόκα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας για να λάβουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ έφθασαν στην πλατεία Συντάγματος, μέσω της οδού Σταδίου και της Φιλελλήνων.

Στο Σύνταγμα έφθασαν με τα τρακτέρ τους και αγρότες από την Εύβοια, ενώ προστέθηκαν και άλλα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα έχουν φθάσει χιλιάδες αγροτών από διάφορες περιοχές της χώρας, είτε με λεωφορεία είτε με ΙΧ για να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας όπως έκαναν και πολλοι άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Βίντεο: Michael Miller

Πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

20022024foto

Λιποθύμησε αγρότης στο Σύνταγμα

Ένας άνδρας που συμμετείχε στο αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Αμέσως έγινε έκκληση από τα μεγάφωνα για το εάν υπάρχει κάποιος γιατρός στο σημείο προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα.

Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis