home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Χωρίς εμάς, τί θα φας;»: Στο Σύνταγμα τα τρακτέρ – Με λεωφορεία έφθασαν οι αγρότες της Πελοποννήσου

Ήδη έχουν καταφθάσει αρκετοί αγρότες και από την Πελοπόννησο με λεωφορεία που αναχώρησαν από Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία
Τρακτέρ Σύνταγμα αγροτικό συλλαλητήριο

Στην Αθήνα έφθασαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους για το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ήδη έχουν καταφθάσει αρκετοί αγρότες και από την Πελοπόννησο με λεωφορεία που αναχώρησαν από Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία. Αυτά στάθμευσαν στο ΟΑΚΑ και από εκεί οι αγρότες μετέβησαν στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν έχοντας ως βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς, τί θα φας;».

Πρώτοι έφθασαν στο κέντρο οι αγρότες της Εύβοιας, οι οποίοι συναντήθηκαν λίγο πριν τις 12:00 στα διόδια των Αφιδνών με το κομβόι των τρακτέρ που αναχώρησε από το Κάστρο Βοιωτίας.

Λίγο μετά τις 13:00 στα διόδια ενώθηκαν μαζί τους και τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τη Θήβα, το Σχηματάρι και από άλλες περιοχές, ενώ τα πούλμαν που ξεκίνησαν από Αλεξανδρούπολη έως και το Κάστρο Βοιωτίας ανέρχονται σε 60.

Στα Μέγαρα ήταν το σημείο συνάντησης για τους αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στην Πανεπιστημίου.

Αγρότες από την Κρήτη έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την απογευματινή κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

Γεμάτα ξεκίνησαν τα πούλμαν νωρίς το πρωί, από το Δερβένι Θεσσαλονίκης, με αγρότες που έρχονται στην Αθήνα από το Δερβένι, τα Μάλγαρα και την Επανομή, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα έχουν φθάσει στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες περιλαμβάνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν ήδη σε ισχύ.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται είναι οι εξής:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας έχει διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Στη Λεωφόρο Αθηνών μέλη του ΣΑΤΑ περιμένουν με τα ταξί τους τους αγρότες με τα τρακτέρ. Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλείνοντας τη δεξιά λωρίδα, ώστε οι οδηγοί να μπορέσουν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis