home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σοβαρά ζητήματα στατικότητας στο κάστρο της Κορώνης

Οι προκλήσεις της συντήρησης και οι ενέργειες για τη διασφάλιση του εμβληματικού μνημείου
Κορώνη κάστρο τείχη

Το κάστρο της Κορώνης, ένα εμβληματικό μνημείο της περιοχής, βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρά ζητήματα στατικότητας που απαιτούν άμεση προσοχή. Παρά τις περιοδικές προσπάθειες αναστήλωσης, η διατήρηση του κάστρου αποτελεί πρόκληση για τον δήμο Πύλου – Νέστορος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, ο αντιδήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Μαργιάννης, αναφέρθηκε στις τρέχουσες εργασίες αναστήλωσης και την ανάγκη για ενίσχυσή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μαργιάννη, η απουσία μελέτης για την ακρόπολη του κάστρου αποτελεί κενό που πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Η συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων αποτελεί προτεραιότητα, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η αποβλάστηση του κάστρου, που αποτελεί ετήσιο πρόβλημα.

Επιπλέον, έργα στήριξης των πρανών και του προμαχώνα βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση 2 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών Μνημείων και τον δήμο Πύλου Νέστορος.

Παράλληλα, ο κ. Μαργιάννης επεσήμανε τη σημασία του τουρισμού για την περιοχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αειφόρο ανάπτυξη που να λαμβάνει υπόψη τη διατήρηση του κάστρου ως τουριστικού προορισμού.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κάστρο της Κορώνης απαιτούν συντονισμένες ενέργειες και ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διασφάλιση της διαρκούς αξίας αυτού του ιστορικού μνημείου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis