home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Επί τάπητος η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ναυπλιέων, Επιδαύρου, Ερμιονίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου η δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού
ΟΧΕ1 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου η δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού, για τη διαμόρφωση από τους δήμους Ναυπλιέων, Επιδαύρου, Ερμιονίδας. Μιας από κοινού Ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανθεκτικότητα της περιοχής, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή με ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Ο όρος Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) χρησιμοποιείται όταν εφαρμόζεται μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική σε κάποια επιλεγμένη περιοχή. Στην πράξη η συγκεκριμένη ΟΧΕ αφορά τη Δημοτική Ενότητα Ασίνης και περιέχει ένα σύνολο έργων, καθένα από τα οποία εξυπηρετεί συγκεκριμένο στόχο της στρατηγικής και όλα μαζί συμβάλλουν στη  βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και της απασχόλησης στην περιοχή, την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των πολιτών και τη διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος  τόνισε ότι:

«Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας στρατηγικής απαιτεί την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, τη διάγνωση αναγκών, τον καθορισμό προτεραιοτήτων, τη διατύπωση γενικών και ειδικών στόχων και τον καθορισμό των δράσεων που τους εξυπηρετούν προκειμένου να  δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο, ανθρώπινο και φιλικό προς το περιβάλλον και τους κατοίκους δήμο».

Ολοκληρώνοντας ο κύριος Ορφανός κάλεσε τους φορείς τους πολίτες και τις επιχειρηματίες  να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του δήμου μας και στη διεύθυνση  https://oxe-nee.espa2127.gr/  έτσι ώστε να καταθέσουν την συμβολή τους, για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής εταιρικής σχέσης κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Στρατηγικής ΟΧΕ των Δήμων Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας (εκτός του αστικού ιστού).

ΟΧΕ2 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΟΧΕ3 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis