home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Κίος: Ερωτηματικά για το έργο όμβριων υδάτων

Γράφει ο Νίκος Κοντός («Πάμε Αλλιώς»)
Όμβρια ύδατα

Ξεκίνησε η κατασκευή, του έργου της ΔΕΥΑΑΡΜ, των αγωγών των όμβριων υδάτων από την πλατεία της Νέας Κίου προς την θάλασσα. Ένα πολυδιαφημισμένο έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής που έχει εγκριθεί από 2020.

Ο προηγούμενος Δήμαρχος, μόλις πέρσι λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές, υπέγραψε την ανάθεση σε εταιρεία που μειοδότησε στον αντίστοιχο διαγωνισμό. Το προηγούμενο Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Κίου ομόφωνα είχε εκφραστεί αρνητικά για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου.

Θέλω από την πλευρά μου αν και δεν διεκδικώ την άποψη του ειδικού αλλά ως απλός πολίτης να θέσω κάποια ερωτήματα που αφορούν την νέα δημοτική αρχή, την νέα διοίκηση της επιχείρησης ύδρευσης-αποχέτευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών, καθώς και τους δημότες της Νέας Κίου:

  1. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της αντιπλημμυρικής προστασίας της Νέας Κίου; Υπάρχει ολοκληρωμένη πλήρης μελέτη για την επίλυση της αντιπλημμυρικής προστασίας όλου του οικισμού και το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο τμήμα υλοποίηση της μελέτης αυτής;
  2. Τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος γίνεται για την κλιματική αλλαγή που μπορεί να επηρεάσει την στάθμη της θάλασσας ειδικά στον Αργολικό κόλπο,έχουμε προβλέψει αν τέτοιου είδους φαινόμενα επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου έργου ή δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα;
  3. Ποιες θα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να επηρεάσουν την παράκτια και παραθαλάσσια περιοχή του λιμανιού ,της πλαζ στην Νέα Κίο σε σχέση και με τον υγροβιότοπο; Υπάρχει αντίστοιχη μελέτη;
  4. Η μελέτη και ο σχεδιασμός για την κατασκευή για το συγκεκριμένο έργο υπογράφεται από επιστήμονες που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση για μπορούν να υποβάλουν υδραυλικές μελέτες για την κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων σε δημόσια έργα;

Θέτω δημοσία τα παραπάνω ερωτήματα με το σκεπτικό ότι τα περισσότερα έργα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής Καμπόσου δεν είχαν στις περισσότερες περιπτώσεις καμία ουσιαστική αναγκαιότητα από την μία και από την άλλη έμεναν χρόνια ανεκτέλεστα ή καθυστερούσε υπερβολικά η ολοκλήρωση τους.

Ας ελπίσουμε, όπως υποσχέθηκε και ο κύριος Μαλτέζος, ότι σύντομα θα υπάρξει δια ζώσης ενημέρωση για το συγκεκριμένο έργο των κατοίκων της Νέας Κίου.

Στις Δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, οι Δημότες του Δήμου Άργους Μυκηνών έδειξαν ότι, θέλουν να δουν έμπρακτα ότι υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας σε σχέση με το παρελθόν!

Νίκος Κοντος
Πάμε Αλλιώς, Νέα Κίος

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis