home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ανοίγει το Τριώδιο στο Ναύπλιο: Χρώμα, κέφι, καρναβαλική μουσική με… ποδήλατα ή πατίνια

Πρόσκληση συμμετοχής μαθητών /τριων στην έναρξη του Τριωδίου Κυριακή 25 Φεβρουαρίου
Ναύπλιο Τριώδιο (5)

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ανοίγει το Τριώδιο στο Ναύπλιο, δίνοντας το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι απόκριες και τα καρναβάλια. Έτσι ξεκινούν και οι προετοιμασίες για τις αποκριές στον Δήμο Ναυπλιέων.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αποσταλεί έγγραφο προς τα σχολεία από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού Κώστα Καράπαυλο και προσκαλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν μεταμφιεσμένοι ή όχι, με ποδήλατα ή πατίνια στην έναρξη του Τριωδίου την Κυριακή.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα:

«Αγαπητοί κύριοι/ες

Ο Δήμος Ναυπλιέων με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων έρχεται να προβάλλει και να αναδείξει την φετινή Αποκριά ανανεωμένη με τοπικά ήθη και έθιμα, τη σάτιρα που συνδέει το χτες με τον πιο δυνατό και ξεχωριστό τρόπο.

Γι’ αυτό, καταρχάς, προσκαλεί τους μαθητές των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της Σχολικής Κοινότητας του Δήμου μας, να συμμετάσχουν μεταμφιεσμένοι ή μη, με ποδήλατα ή πατίνια στο πλαίσιο της έναρξης του Τριωδίου την 25η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 με αφετηρία την «Πέργκολα» έμπροσθεν παιδικής χαράς Ενδεκάτης και στη συνέχεια θα διασχίσουν την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου και θα τερματίσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Συστήνεται η χρήση προστατευτικού περιβλήματος κεφαλής (κράνος), στους μαθητές, διότι περιορίζει τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.

Η δράση αυτή θα δώσει στους μικρούς καρναβαλιστές να αναπτύξουν τις αισθήσεις, τη φαντασία και την ελευθερία έκφρασης μέσα από τις εναλλακτικές μορφές τέχνης, τη διασκέδαση και το παιχνίδι.

Βάλτε τις μάσκες, την αποκριάτικη στολή σας κι ελάτε να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας!

Χρώμα, κέφι, καρναβαλική μουσική με… ποδήλατα ή πατίνια!

Σας περιμένουμε όλους!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis