home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το ΚΚΕ Αργολίδας στηρίζει τα αιτήματα και τις μορφές του αγώνα των αγροτών

“Οι βιοπαλαιστές αγρότες δίνουν μάχη για να υπερασπίσουν το εισόδημά τους”
Τρακτέρ

Το ΚΚΕ Αργολίδας χαιρετίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού που χθες Δευτέρα, πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση στη πόλη του Άργους, “αγωνιζόμενοι κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους, αφού τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάνουν ολοένα και πιο δύσκολη την παραμονή τους στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και τους οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια”.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ Αργολίδας, “οι βιοπαλαιστές αγρότες δίνουν μάχη για να υπερασπίσουν το εισόδημά τους, που συρρικνώνεται από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές που επιβάλλουν στα προϊόντα τους οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, τις περικοπές της νέας ΚΑΠ, αλλά και τις απανωτές καταστροφές στην παραγωγή τους.

Σήμερα έχει συγκεντρωθεί σημαντική πείρα στους βιοπαλαιστές ης περιοχής μας, για να διακρίνουν ότι τα προβλήματά τους ούτε προσωρινά είναι ούτε συγκυριακά ούτε «εισαγόμενα». Αντίθετα, αποτελούν μόνιμο βραχνά με όλες τις κυβερνήσεις, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη την επιβίωσή τους.

Με ψέματα και συκοφαντίες η κυβέρνηση προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», ενώ ξέρει καλά ότι η δική της πολιτική είναι αυτή που στρώνει το έδαφος σε μεγαλεμπόρους και βιομηχάνους να στραγγαλίζουν τους βιοπαλαιστές αγρότες με τις εξευτελιστικές τιμές που αγοράζουν τα προϊόντα τους, πουλώντας τα στη συνέχεια πανάκριβα στον λαό, για να αυξάνουν τους τζίρους και τα κέρδη τους.

Και βέβαια, πάει πολύ η κυβέρνηση, που στο όνομα της «ελεύθερης αγοράς» απορρίπτει τη διεκδίκηση των αγροτών για κατώτατες εγγυημένες τιμές, να δείχνει την αχαλίνωτη ακρίβεια ως μέσο …πλουτισμού για τους μικρούς αγρότες.

Η αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθούν η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, πιστές στις κατευθύνσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει ως αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται καλλιέργειες και οι γεωργοί – κτηνοτρόφοι που παραμένουν στην παραγωγή να βιώνουν «το μαρτύριο της σταγόνας». Η ίδια πολιτική βγάζει στους δρόμους χιλιάδες αγρότες σε όλη την Ευρώπη.

Απέναντι λοιπόν στην προσπάθεια εξωραϊσμού και στην προπαγάνδα της αναμονής για …καλύτερες μέρες, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να παρατάσσουν την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση,  απαιτώντας να ικανοποιήσει η κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά τους για να πάρουν ανάσα επιβίωσης.

Οι βιοπαλαιστές γεωργοί και  κτηνοτρόφοι ένα δρόμο έχουν: Την οργάνωση και συνέχιση του αγώνα για ουσιαστικές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους για την επιβίωσή τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές αυτοασπαχολούμενοι, η νεολαία.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα και τις μορφές του αγώνα τους και σταθερά βρίσκεται στο πλευρό τους“.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis