home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας δίνει ραντεβού στη Νέα Κίο

Γενική συνέλευση στις 18 Φεβρουαρίου

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, στις 11:30 το πρωί.

Όπως σημειώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας στο κάλεσμά του:

«Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, για να δυναμώσει ο αγώνας μας, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς μας, στο σύνολο της ζωής μας.

Την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει τα σπίτια μας και έχουμε να επιλέξουμε ποιο χρωματιστό τιμολόγιο ρεύματος θα πληρώσουμε ακριβά, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα (μεταξύ αυτών και επιχειρήσεις στην ενέργεια, στα τρόφιμα και στα σούπερ μάρκετ) έσπασαν ρεκόρ κερδών της τάξης των 25 δις!

Εμείς ως εμποροϋπάλληλοι και εργαζόμενοι,ειδικά στα σούπερ μάρκετ, βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας,την καταπάτηση του ωραρίου, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα απολύτως αναγκαία για εμάς και τις οικογένειες μας, αφού το μεγάλο κύμα της ακρίβειας «καταβροχθίζει» το μισθό σε λίγες μόνο μέρες. Ταυτόχρονα, κυβέρνηση και αστικά κόμματα, επιδιώκουν διακαώς να υλοποιήσουν αντιλαϊκούς νόμους, προαπαιτούμενα ώστε να στηριχθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης το μεγάλο κεφάλαιο!

Την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζουμε την έλλειψη σε αναγκαία μέτρα πρόληψης εργατικών ατυχημάτων που ηεργοδοσία τα θεωρεί κόστος.Τα εργατικά ατυχήματα και στο νομό αλλά και στον κλάδο μας,είναι σχεδόν εβδομαδιαία, ενώ πολλά από αυτά αποκρύπτονταιαπό την εργοδοσία.

Δεν ανεχόμαστε να κινδυνεύουμε συνεχώς στους χώρους δουλειάς, παλεύουμε για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτραγια την προστασία μας.

Σε όλα τα παραπάνω, προστίθενται τα7 διςπου προορίζονται για εξοπλισμούςτου ΝΑΤΟ, ενώη χώρα μας γίνεται στόχος,καθώς εμπλέκεται ολοένα και πιο βαθιά στους πολεμικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ, για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς μας, στο σύνολο της ζωής μας. Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια:

– όταν η ακρίβεια, η άδικη φορολογία και το κόστος ζωής έχει λεηλατήσει το εισόδημά μας και ο μισθός μας τελειώνει πριν τελειώσει ο μήνας,

-όταν η ένταση στους χώρους δουλειάς χτυπάει κόκκινο και τα εργατικά ατυχήματα πληθαίνουν,

-όταν ζούμε στην ανασφάλεια και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο που καταπατούν κάθε οικογενειακό

και προσωπικό προγραμματισμό.

– ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙνα συμβιβαστούμε με τη λογική του μικρότερου κακού! Δε θα ανεχτούμε να γινόμαστε βορά των επιχειρηματικών συμφερόντων στο όνομα της “πράσινης ενέργειας”! Το Σωματείο μας, πρόσφατα, μπήκε μπροστά για την επανασύνδεση ρεύματος στο σπίτι συμπολίτη μας!Ξέρουμε ότι θα έρθουμε μελλοντικά αντιμέτωποιμε όλα και αυξανόμεναπαρόμοια περιστατικά.

– ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια με τους πλειστηριασμούς να είναι προ των πυλών!

ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η οργή και η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για την ακρίβεια, για τους μισθούς που δε φτάνουν, για την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τις κλεμμένες τριετίες, για την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας!

Σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, ο αγώνας που διεξάγουν τα Συνδικάτα για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, είναι ώρα να συνενωθούν σε ένα μεγάλο διεκδικητικό ποτάμι με κορύφωση τη μεγάλη Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου.

Ήδη πολλά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες όπως και η ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδαςκαι μια σειρά Σωματεία έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις γιασυμμετοχή στην Απεργία.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη, για τη μεγαλύτερησυμμετοχή των εργαζόμενων.

Ξέρουμε ότι η λογική του κόστους- οφέλους του συστήματος, αφήνει σχολεία να ρημάζουνκαι υποβαθμίζει τις δομές Υγείας, παρουσιάζοντας στη συνέχεια ως λύση την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, όπως θέλουν να κάνουν με την Ανώτατη Εκπαίδευση. Τους απαντάμε ότι βιώσαμε στο πετσί μας ο ελληνικός λαός τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση με το χειρότερο τρόπο, θρηνώντας νέες ζωές με το έγκλημα που διαπράχθηκε στα Τέμπη.Την ημέρα της απεργίας συμπληρώνετε ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη, γινόμαστε ξανά η φωνή των νεκρών που περιμένουν ακόμα να αποδοθούν ευθύνες, στην εγκληματική πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων που έκαναν τον σιδηρόδρομο πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες και ρώσικη ρουλέτα για εμάς τους εργαζόμενους και τα παιδιά μας.

“Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” που έγινε σύνθημα όλης της Ελλάδας, παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ!

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από Κυβερνήσεις και εργοδοσία, εμείς δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας! Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα! Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, ΣΣΕ, ενάντια στην ακρίβεια!

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 11:30 Π.Μ.

ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ν.ΚΙΟΥ.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis