home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέει η ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χαιρετίζει τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο καθιέρωσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέει η ΕΕΔΥΕ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χαιρετίζει τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των φοιτητών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και στα ερευνητικά κέντρα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο καθιέρωσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όπως αναφέρει η ΕΕΔΥΕ, «χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες φοιτητικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, που με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους αναπτύσσουν πολύμορφη δραστηριότητα ενάντια στο νομοσχέδιο – τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης, που με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, επιστρατεύουν το ψέμα, τη συκοφαντία, ακόμη και την ωμή καταστολή, επιχειρώντας να επιβάλλουν σιωπητήριο στη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση της νεολαίας.

Στηρίζουμε το Πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12 στα Προπύλαια. Καλούμε τους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε συμμετοχή σε αυτό.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την εμπορευματοποίηση της παιδείας, των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Στρώνει το δρόμο για να αλωνίζουν μέσα στα Πανεπιστήμια ανενόχλητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αποτελεί πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής που σπέρνει την ακρίβεια, τη φτώχεια, τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο. Είναι η ίδια πολιτική που από τη μια καταδικάζει τα Πανεπιστήμια στην υποχρηματοδότηση και από την άλλη εμπλέκει το λαό και τη νεολαία σε επικίνδυνες περιπέτειες για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Είναι η ίδια πολιτική που ενώ αφήνει τους φοιτητές να παγώνουν από το κρύο, δίνει ψίχουλα για ανέγερση φοιτητικών εστιών, βάζει το ένα χαράτσι μετά το άλλο ακόμη και για να πάρει κάποιος νέος το πτυχίο του, την ίδια ώρα δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για τις αμερικανονατοϊκές ανάγκες και για στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, που δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και φτάνει στο σημείο να στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα και να επιδιώκει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσω του στρατηγείου της Λάρισας.

Οι μορφές αγώνα που καθορίζουν οι φοιτητές μέσα από τους συλλόγους τους, μέσα από μαζικές διαδικασίες των συνελεύσεων είναι δική τους επιλογή και δική τους απόφαση. Το «κράτος του νόμου και του αστυνόμου»  είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη αντιδημοκρατική αντιδραστική επιλογή, όσα στολίδια και αν της βάλουν για να κρύψουν τον αποκρουστικό χαρακτήρα της.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους και στηρίζουμε τον αγώνα για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis