home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κλιμακώνουν οι αγρότες: Κλείνουν τον Ισθμό και κατεβαίνουν στην Αθήνα με τρακτέρ

Στις προτάσεις των αγροτών βρίσκεται και ο αποκλεισμός των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου, κλείσιμο τελωνείων, καθώς και παρεμβάσεις με αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα μεγάλων πόλεων
Τρακτέρ αγροτικό πετρέλαιο

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες, εκπρόσωποι των οποίων μαζί με κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς της Κεντρικής Μακεδονίας έδωσαν το παρών στη σημερινή συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας και ανακοίνωσαν ότι:

  • Θα κλείνουν την ίδια ώρα σημεία στην εθνική οδό και επαρχιακές οδούς αλλά και τελωνεία με τρακτέρ
  • Το κάθε μπλόκο θα κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.
  • Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες αφενός ζητούν συνάντηση από τον πρωθυπουργό από την κυβέρνηση 6 μέτρα προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και πιο συγκεκριμένα:

  1. Αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο
  2. 7 λεπτά η τιμή της κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα
  3. Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
  4. Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
  5. Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
  6. Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων

Σκέψεις για αποκλεισμό του Ισθμού

Μάλιστα, αγρότες εξήγησαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στην πανελλαδική επιτροπή και θεωρούν δεδομένο ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με το ενδεχόμενο για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα και διαδήλωση έξω από τη Βουλή να παραμένει ανοιχτό.

Επιπλέον, στις προτάσεις των αγροτών βρίσκεται και ο αποκλεισμός των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου, κλείσιμο μεγάλων τελωνείων, καθώς και παρεμβάσεις με αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας.

Χατζηδάκης: Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία» τόνισε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Μετρήσαμε τι μπορούμε να δώσουμε με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας και του προϋπολογισμού. Δεν πρέπει να υποτιμώνται αυτά που δοθήκαν» πρόσθεσε και επανέλαβε πως ότι περίσσευμα υπάρχει στον προϋπολογισμό επιστρέφεται στην κοινωνία με την προϋπόθεση όμως ότι θα κρατήσουμε ένα σταθερό τιμόνι.

«Δεν είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στους αγρότες με δυσκολίες διαρθρωτικές στον αγροτικό τομέα εδώ και χρόνια, προσθέτοντας ότι στην Θεσσαλία είναι το μείζον θέμα.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis