home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δύο ομάδες από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου συνεχίζουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής

Ανάμεσα στις 35 ομάδες από 14 Λύκεια στην Ελλάδα που προκρίθηκαν για τη συνέχεια
Στατιστική

Δύο ομάδες του 2ου Λυκείου Ναυπλίου βρίσκονται ανάμεσα στις 35 ομάδες από 14 Λύκεια στην Ελλάδα που προκρίθηκαν για τη συνέχεια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής.

Οι ομάδες ΘΑΛΗΣ και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ στηρίζονται από τη μαθηματικό του σχολείου Ελένη Μηλιώτη που ενθαρρύνει και επιβλέπει τη προσπάθεια των παιδιών.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», από τον Οκτώβριο 2023 έως και τον Μάρτιο 2024.

Ο «7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας και αποσκοπεί στη γνωριμία τους με τις αρχές της στατιστικής επιστήμης και τον τρόπο παραγωγής των επίσημων στατιστικών. Παράλληλα δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αναπτύξουν την ικανότητα ανάγνωσης, κατανόησης, αξιοποίησης και επικοινωνίας των δεδομένων απέναντι στην συνεχώς αυξανόμενη παραπληροφόρηση, η οποία οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Επιπροσθέτως, οι επιβλέποντες καθηγητές ενημερώνονται για νέα εργαλεία και πρακτικές που μπορούν να ενισχύσουν τη διδασκαλία της στατιστικής στα σχολεία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis