home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τα πεζοδρόμια της Άργους “πνίγουν” το Ναύπλιο

Μικραίνει η κεντρική είσοδος του Ναυπλίου και φέρνει γκρίνια και προβλήματα. Κυκλοφοριακό έμφραγμα και κίνδυνος ατυχήματος
Φαρδιά πεζοδρόμια στην Άργους Ναύπλιο (4)

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» δημιουργεί στην είσοδο και έξοδο του Ναυπλίου η διαμόρφωση της οδού Άργους, με τα τεράστια πεζοδρόμια που κατασκευάζονται, εκατέρωθεν του δρόμου. Η ανάπλαση που προχωρά στο πλαίσιο του Open Mall, φαίνεται ότι γίνεται χωρίς σχεδιασμό, αφού τα προβλήματα προς το παρόν τουλάχιστον είναι τεράστια και η γκρίνια καθημερινό φαινόμενο. Απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, η κυκλοφοριακή μελέτη για όλη την πόλη που δέχεται χιλιάδες αυτοκίνητα.

Ρεπορτάζ: Άκης Γκάτζιος

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» δημιουργεί στην είσοδο και έξοδο του Ναυπλίου η διαμόρφωση της οδού Άργους, με τα τεράστια πεζοδρόμια που κατασκευάζονται από τον δήμο, εκατέρωθεν του δρόμου, στο ύψος που βρίσκεται ανάμεσα στην Σπάρτης και την Χαριλάου Τρικούπη. Στο σημείο ακριβώς που η οδός Καλαμάτας έχει έξοδο στην οδό Άργους ιδιαίτερα δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα.

Φαρδιά πεζοδρόμια στην Άργους Ναύπλιο (3)
Φαρδιά πεζοδρόμια στην Άργους Ναύπλιο (2)

Οι ουρές των που σχηματίζονται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι τεράστιες, αφού δεν χωρούν να περάσουν τα αυτοκίνητα. Η στάση του λεωφορείου, οι διασταυρώσεις με τους κάθετους δρόμους και η συνήθως αυξημένη κίνηση, ακινητοποιούν τα οχήματα και δεν μπορούν να προχωρήσουν. Παράλληλα, έχει αυξηθεί η κίνηση στην επίσης στενή Αιγίου, αφού χωρίς να υπάρχουν οι προδιαγραφές πολλοί οδηγοί προτιμούν πλέον να παρακάμψουν την οδό Άργους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κι εκεί συνωστισμός.

Φαρδιά πεζοδρόμια στην Άργους Ναύπλιο (5)
Φαρδιά πεζοδρόμια στην Άργους Ναύπλιο (6)

Εντωμεταξύ, σοβαρός είναι ο κίνδυνος ατυχήματος στην Άργους, κυρίως γι΄ αυτούς που κινούνται προς Ναύπλιο, ιδίως τις νύχτες, αφού οι οδηγοί των αυτοκινήτων που φτάνουν στην πόλη, ξαφνικά βλέπουν μπροστά τους την τελευταία στιγμή, να στενεύει ο δρόμος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πέσουν με ταχύτητα πάνω στα φαρδιά πεζοδρόμια που κατασκευάζονται.

Προβληματικά όμως διαφαίνεται ότι θα είναι και τα πεζοδρόμια για τους ίδιους τους πεζούς, που δεν είναι συνεχόμενα, μιας και φαρδαίνουν ή μικραίνουν κατά διαστήματα, αφού έχουν προβλεφθεί πάρα πολλές εσοχές για θέσεις στάθμευσης, κάτι που δυσχεραίνει και όσους περπατούν.

Open Mall με λάθος σχεδιασμό

Η ανάπλαση της Άργους, που προχωρά στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου Open Mall – τουλάχιστον στο σημείο που αναφερόμαστε – φαίνεται ότι γίνεται χωρίς σχεδιασμό, αφού τα προβλήματα προς το παρόν τουλάχιστον είναι τεράστια.

Φαρδιά πεζοδρόμια στην Άργους Ναύπλιο (1)

Η περιοχή παρέμβασης, εκτός από το σημείο που αναφερόμαστε, εμπεριέχει τμήματα των οδών Άργους, Μπουμπουλίνας, Θεσσαλονίκης, Γεωρ. Μηναίου, Ναυαρίνου, Κιλκίς, Βασ. Παύλου, Βασ. Γεωργίου, Ασκληπιού, Βαρβάκη, Κολοκοτρώνη, Σιδηράς Μεραρχίας. Το συνολικό μήκος του δικτύου εμπορικών δρόμων ανέρχεται στα 3.178,00 μ. Η επιφάνεια της περιοχής παρέμβασης υπολογίζεται σε ~64.050 τ.μ.

Οι δράσεις που πραγματοποιούνται από την πλευρά του Δήμου Ναυπλιέων περιλαμβάνουν: Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου μέσω Aναπλάσεων, Συστήματα κάδων απορριμμάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης, Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων free wifi, Έξυπνα συστήματα παροχής πόσιμου νερού, Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινακίδων LED, Προμήθεια ηλεκτροκίνητου minibus.

Η Άργους και ο δήμος

Το θέμα των παρεμβάσεων της οδού Άργους με τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται επιβάλλεται να απασχολήσει τη νέα δημοτική αρχή. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην είσοδο της πόλης, δεν φαίνεται να ωφελεί ούτε τα καταστήματα που συμμετέχουν στο λεγόμενο Open Mall, ενώ η κυκλοφοριακή συμφόρηση, χωρίς να υπάρχει γενικότερος συγκοινωνιακός σχεδιασμός στο Ναύπλιο, μόνο δυσαρέσκεια μπορεί να προκαλέσει τόσο στους ντόπιους, όσο και στους επισκέπτες.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis