home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πουλάς: Συνεχίζεται η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αργολίδα – Τι γίνεται με το Κ.Υ. Άργους

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αργολίδα και ειδικότερα στο Κέντρο Υγείας Άργους
Ανδρέας Πουλάς

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αργολίδα και ειδικότερα στο Κέντρο Υγείας Άργους κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς.

Η ερώτηση

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη:

“Οι δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Αργολίδας αλλά και όλης της χώρας οδηγούνται στην κατάρρευση με ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας που παρά τις εκκλήσεις του προσωπικού και την ταλαιπωρία των πολιτών δεν πράττουν τίποτα για την πλήρη στελέχωση των Μονάδων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Κέντρο Υγείας Άργους, η λειτουργία του οποίου υποβαθμίζεται και απαξιώνεται διαρκώς με τη μείωση προσωπικού είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων, είτε λόγω λήξεως των συμβάσεων, είτε λόγω οικειοθελών αποχωρήσεων σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία νέων προσλήψεων.

Ειδικότερα, πριν από 6 περίπου μήνες αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης από το Κέντρο Υγείας Άργους ο μοναδικός Καρδιολόγος που υπηρετούσε εκεί και ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί.

Επιπλέον, με νέα πρόσφατη απόφαση της 6ης ΥΠΕ με ημερομηνία 26-01-2024 λύθηκε και η σύμβαση του μοναδικού ιατρού Μικροβιολόγου που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Άργους με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον δυνατή η λειτουργία του μικροβιολογικού τμήματος που οδηγείται σε κλείσιμο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κ.Υ. Άργους βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με εύκολη πρόσβαση για τους πολίτες και εξυπηρετεί καθημερινά τουλάχιστον 30 άτομα, κυρίως οικονομικά ευάλωτους πολίτες, συμβάλλοντας έτσι και στην αποσυμφόρηση της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους.

Δεδομένου ότι η πλήρης στελέχωση του Κ.Υ. Άργους με ιατρικό προσωπικό είναι επιβεβλημένη ώστε να απολαμβάνουν οι πολίτες της πόλης την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη που δικαιούνται και να μην καταρρεύσει η Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση έχει αφήσει εντελώς στην τύχη της την Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της Αργολίδας αλλά και όλης της χώρας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών, την οικονομική τους επιβάρυνση και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που δικαιούνται;

2. Τελούν σε γνώση σας οι ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Άργους;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Άργους και κατ’ επέκταση και του μικροβιολογικού του εργαστηρίου για να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και να μπορεί να εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας;”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis