home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Πρόεδρος της ΔΥΠΑ πήγε στις φυλακές Τίρυνθας και προανήγγειλε νέο πρόγραμμα

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να ξεναγηθεί ο Διοικητής και Πρόεδρος ΔΥΠΑ στους πλήρως ανακαινισμένους θαλάμους των εγκλείστων
Πρωτοψάλτης Φυλακές Τίρυνθας

Επίσκεψη του Διοικητή και Προέδρου ΔΥΠΑ Σπύρου Πρωτοψάλτη πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Φεβρουαρίου στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Εκπαιδευτικής Μονάδας, Κ.ΕΚ. Δ.ΥΠ.Α Πάτρας, Σπυρίδωνα Αντωνίου και τον Υποδιευθυντή Μήτσο Ιωάννη.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να ξεναγηθεί ο Διοικητής και Πρόεδρος ΔΥΠΑ στους πλήρως ανακαινισμένους θαλάμους των εγκλείστων που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται από τον Νοέμβριο του 2023, στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Τίρυνθας, μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Πάτρας της ΔΥΠΑ, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τι προέβλεπε το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην ειδικότητα «Συντηρητές Κτιρίων» στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας, έχει ως στόχο οι κρατούμενοι να εκτελούν επεμβάσεις διορθωτικής συντήρησης – επισκευής, να εφαρμόζουν τις κατάλληλες τεχνικές αποκατάστασης βλαβών στις υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και να πραγματοποιούν απλές ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά.

Οι έγκλειστοι μετά το την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης του προγράμματος, η οποία, θα τους βοηθήσει ως εφόδιο στην ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.

Νέο πρόγραμμα την άνοιξη του 2024

Ο Διοικητής και Πρόεδρος της Δ.ΥΠ.Α κ. Πρωτοψάλτης, συνομίλησε με τους εγκλείστους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, τους τόνισε την αναγκαιότητα πλέον της Ελληνικής κοινωνίας για τεχνικές γνώσεις καθόσον οι ρυθμοί ανάπτυξης στις οικοδομικές εργασίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία έτη . Ακολούθως, η Διευθύντρια του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας ,κα Ευαγγελία Κατερίνη ,ευχαρίστησε τον Διοικητή Δ.ΥΠ.Α κ.Πρωτοψάλτη για την επίσκεψη ,τον Διευθυντή ΚΕΚ.Δ.ΥΠ.Α κ.Αντωνίου για την προσωπική του βοήθεια και κατεύθυνση ,τις επαγγελματικές του γνώσεις που προσέφερε απλόχερα αλλά και την εξοικονόμηση της χρηματοδότησης ώστε να υλοποιηθεί βιώσιμα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη φυλακή. Επιπλέον ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές με τις τεχνικές τους γνώσεις , διότι πέρα από τις γνώσεις τους έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και στις δυνατότητες του είναι μια καθημερινή προσπάθεια και χτίζεται με έργα και δουλειά.

Τέλος, η εποικοδομητική κοινωνική συζήτηση, έκλεισε αμφοτέρωθεν με την ανατολή ενός νέου προγράμματος την άνοιξη του 2024.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis