home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Διήμερη Ποδηλατική βόλτα σε Λεωνίδιο και Κοσμά

Διήμερη ποδηλατική βόλτα διοργανώνεται στο Λεωνίδιο και τον Κοσμά το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Φεβρουαρίου.
ποδηλασία

Διήμερη ποδηλατική βόλτα διοργανώνεται στο Λεωνίδιο και τον Κοσμά το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Φεβρουαρίου.

Πρώτος σταθμός είναι το Λεωνίδιο, ένα τσακώνικο χωριό φωλιασμένο ανάμεσα σε δύο πανύψηλα βουνά. Είναι ένα τέλειο μέρος για ποδηλάτες, ορειβάτες και όσους αγαπούν τη φύση. Αυτό το μέρος είναι πραγματικά όμορφο και προσελκύει κόσμο από παντού. Χάρη στον ποταμό Δαφνώνα, οι τοπικές φάρμες καλλιεργούν νόστιμα προϊόντα, όπως η περίφημη Τσακώνικη μελιτζάνα.

Την πρώτη μέρα, θα κάνετε μια όμορφη βόλτα κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου. Η διαδρομή θα είναι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, ώστε να έχετε εκπληκτική θέα στα γαλάζια νερά όλη την ώρα. Ο καθαρός αέρας της θάλασσας θα σας κρατήσει δροσερούς, καθώς κάνετε ποδήλατο. Θα περάσετε από διάφορες παραλίες – άλλες με απαλή χρυσή άμμο και άλλες με μικροσκοπικά βότσαλα. Είναι ιδανικά για ένα γρήγορο διάλειμμα για να απολαύσετε τη θέα και να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες. Ο δρόμος είναι ως επί το πλείστον επίπεδος και εύκολος, με λίγους μικρούς λόφους, επομένως είναι μια χαλαρωτική βόλτα. Καθώς πλησιάζετε στο Λεωνίδιο το απόγευμα, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να εξερευνήσετε το χωριό και να δοκιμάσετε νόστιμα τοπικά φαγητά.

Η δεύτερη μέρα έχει να κάνει με την εξερεύνηση νέων υψών καθώς κατευθύνεστε προς το χωριό Κοσμάς. Η ανάβαση είναι μεγαλύτερη αλλά διαχειρίσιμη, ιδανική για όσους απολαμβάνουν μια μικρή πρόκληση. Στην πορεία, θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στο σκηνικό – διαφορετικοί τύποι δέντρων και φυτών, μοναδικοί στο μεγαλύτερο υψόμετρο. Είναι μια όμορφη αλλαγή ρυθμού από την ακτή. Η ανταμοιβή σας για την ανάβαση είναι η γραφική πλατεία του χωριού στον Κοσμά, πλαισιωμένη από τρία μεγάλα πλατάνια, που προσφέρει ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το επίτευγμα.

Και οι δύο διαδρομές είναι ειρηνικές και μακριά από πολυσύχναστη κίνηση, καθιστώντας τις ιδανικές τόσο για χαλαρούς όσο και για αφοσιωμένους αναβάτες. Μπορείτε να οδηγείτε με τη δική σας ταχύτητα και να απολαύσετε πραγματικά την εμπειρία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis