home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Ναύπλιο τιμά με λαμπρότητα τον πολιούχο του Άγιο Αναστάσιο

Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου – Αύριο Πέμπτη η λιτάνευση της εικόνας
Ναύπλιο Άγος Αναστάσιος (2)

Το Ναύπλιο γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Αναστάσιο. Σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου από το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και των αρχιερέων Αρτης Καλλινίκου και Αργολίδος Νεκταρίου .

Ο Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς ήταν Χριστιανός Νεομάρτυρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έζησε στο Ναύπλιο όπου και μαρτύρησε για την Χριστιανική πίστη του στις 1 Φεβρουαρίου του 1655. Αυτή την ημερομηνία τιμάται κάθε χρόνο η μνήμη του, έπειτα από Βασιλικό Διάταγμα της 14ης Νοεμβρίου 1935.

Ναύπλιο Άγος Αναστάσιος (1)
Φώτο: Dimitris Bekas

Ανήμερα της εορτής Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου θα τελεστεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλης του Ναυπλίου.

Τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις στο Ναύπλιο ανήμερα της εορτής θα παραμείνουν κλειστά, όπως έχει γνωστοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ναύπλιο Άγος Αναστάσιος (3)
Φώτο: Dimitris Bekas

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis