home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αυτό είναι το νέο ψηφιακό στρατηγείο της ΑΑΔΕ (Βίντεο)

Tο πρώην εμπορικό κέντρο Αthens Heart μετατρέπεται σε κεντρικά γραφεία της ΑΑΔΕ
ΑΑΔΕ νέο στρατηγείο (9)

Νέα στέγη αποκτά το στρατηγείο ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, σε ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις βέλτιστες πρακτικές που διασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό εργασιακό περιβάλλον και φυσικά καινοτόμες τεχνολογικές υποδομές.

Οι εργασίες στο πρώην εμπορικό κέντρο Athens Heart βρίσκονται σε εξέλιξη και στο βίντεο φαίνεται η πρόοδος του. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2024, με νέο πρόσωπο, ως υπερσύγχρονο «πράσινο» συγκρότημα γραφείων, πιστοποιημένο για τα βιοκλιματικά του χαρακτηριστικά κατά LEED Gold, που θα στεγάσει την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

H συνολική επιφάνεια θα ανέρχεται περίπου 26.500 τ.μ. μέσω της μετατροπής του υφιστάμενου εμπορικού κέντρου Athens Heart σε κτίριο γραφείων, σε συνδυασμό με την ανέγερση νέου κτιρίου γραφείων σε όμορο ιδιόκτητο οικόπεδο και οι εργασίες για την αναμόρφωση του ακινήτου, είναι ήδη σε εξέλιξη, με το μίνιμουμ της επένδυσης να ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ.

Η Premia Properties ΑΕΕΑΠ που είναι πλέον ιδιοκτήτρια του ακινήτου θα έχει και έσοδα από τη διαχείριση των επιπλέον περίπου 500 θέσεων στάθμευσης στα τρία υπόγεια πάρκινγκ του κτιρίου.

Το «Athens Heart» εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2008 (το διάστημα δηλαδή που είχε αρχίσει να γίνεται αντιληπτή η οικονομική κρίση) χωρίς ποτέ να καταφέρει να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο επισκεψιμότητας και εσόδων. Κατασκευάστηκε και λειτούργησε από την Pasal, η οποία στη συνέχεια αντιμετώπισε πρόβλημα ρευστότητας και λόγω της μέτριας πορείας του εμπορικού κέντρου που ήταν από τα μεγαλύτερα assets της.

Στην πορεία προέκυψαν μεγαλύτερα προβλήματα για την Pasal με την πτώση της αγοράς ακινήτων, υπεβλήθη αίτημα για εξυγίανση βάσει του πτωχευτικού κώδικα το 2018 και η απόφαση εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2019. Το εμπορικό κέντρο είχε εξαιρεθεί από την συμφωνία εξυγίανσης της Pasal.

Ως γνωστόν, η εταιρεία άλλαξε όνομα σε Premia και στο μετοχικό της κεφάλαιο εισήλθαν νέοι μέτοχοι με κυριότερο την εταιρεία Sterner Stenhus Greece, με βασικό μέτοχο τον Ηλία Γεωργιάδη (ομογενή από τη Σουηδία). Στη συνέχεια, η Premia μετατράπηκε σε ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

Ο Ηλίας Γεωργιάδης, Πρόεδρος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε : «Η μετατροπή του Athens Heart σε σύγχρονο χώρο γραφείων ήταν ένα απαραίτητο βήμα για να διορθωθεί επενδυτικά η χαμηλή απόδοση του ακινήτου σαν εμπορικό κέντρο. Η ανακατασκευή του κτιρίου με βιοκλιματικό σχεδιασμό και αρχιτεκτονική υψηλής αισθητικής είναι ένα βήμα για την αναβάθμιση της οδού Πειραιώς κοντά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η μετατροπή και επέκταση του κτιρίου εντάσσεται στην στρατηγική της PREMIA για δημιουργία χαρτοφυλακίου ακινήτων υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα, μια στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει με επιτυχία στην Σουηδία και εφαρμόζουμε και στην Ελλάδα».

Ο Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συμφωνία με την ΑΑΔΕ. Πρόκειται για την πρώτη μας επένδυση στον κλάδο των «πράσινων» γραφείων και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που θα συνεργαστούμε με ένα μισθωτή υψηλού κύρους. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία Ιδιωτικού – Δημόσιου τομέα με την δημιουργία ενός βιοκλιματικού κτιρίου χαμηλής ενεργειακής απόδοσης το οποίο θα αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή. Η μεταστέγαση επτά Γενικών Διευθύνσεων του Υπουργείου Οικονομικών και των κεντρικών Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ θα βοηθήσει στη μείωση των Δημόσιων δαπανών, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας 1.500 υπαλλήλων αλλά και στην εξυπηρέτηση των Πολιτών.

Ταυτόχρονα αποδεσμεύονται ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δημιουργείται ένα κτιριακό συγκρότημα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αισθητικής με ενεργειακά αποδοτικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο κτίριο του Ελληνικού Δημοσίου με πιστοποίηση κατά LEED σε επίπεδο Gold. Η συγκεκριμένη επένδυση ενισχύει τα μεγέθη και βελτιστοποιεί τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της PREMIA με την προσθήκη ενός ποιοτικού ακινήτου υψηλών αποδόσεων και προδιαγραφών».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis