home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στη φυλακή της Τρίπολης ο «δράκος του Instagram»

Του έστησε παγίδα ο πατέρας της κοπέλας

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Στη φυλακή της Τρίπολης ο «δράκος του Instagram»
Φυλακή κελί

Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε ο 43χρονος, ο οποίος προσέγγισε μέσω social media 13χρονο κορίτσι από τον Πειραιά, με σκοπό να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα κρατούνται συνήθως (και μεταξύ άλλων) κατηγορούμενοι ή καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα ανηλίκους.

Ευτυχώς, ο πατέρας του παιδιού αντιλήφθηκε τη δράση του 43χρονου, όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης στο ρεπορτάζ του που δημοσιεύθηκε στο ieidiseis.gr που ακολουθεί:

Έκλεισε ραντεβού μαζί του (προσποιούμενος ότι είναι η κόρη του) και έτσι οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. Το γεγονός ότι η αρμόδια Ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα προσωρινής κράτησης, βάσει του οποίου κατέληξε στη φυλακή, δείχνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 43χρονος έριξε τα «δίχτυα» του στα social media προσπαθώντας να παγιδέψει ανήλικες. Φέρεται συστηματικά να προσπαθούσε να εντοπίσει κορίτσια μέσω του Instagram, με τελικό σκοπό να κλείσει ραντεβού μαζί τους. Η επαναληπτικότητα της δράσης του, δηλαδή το γεγονός ότι «σάρωνε» προφίλ στο διαδίκτυο για να εντοπίζει κορίτσια, με τα οποία επιδίωκε να έχει συνομιλίες και ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού, έκανε τις Αρχές να τον θεωρήσουν εξαιρετικά επικίνδυνο για τα παιδιά. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε κατά την απολογία του ότι τους τελευταίους μήνες προσέγγιζε ανήλικα κορίτσια.

Περισσότερο φως στη δράση του θα ρίξει η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων που βρέθηκαν στην κατοχή του. Πρόκειται για usb και κινητό τηλέφωνο και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Ήδη έχει διαταχθεί η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη στην κατοχή τους κάποιες από τις συνομιλίες του με ανήλικες, όπως και πορνογραφικό υλικό.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 43χρονος άρχισε να της μιλάει στο instagram με την 13χρονη και να της στέλνει άσεμνο υλικό, με σκοπό να την παρασύρει σε συνάντηση για την ικανοποίηση των αρρωστημένων ορέξεών του. Η ανήλικη ενημέρωσε αμέσως τον πατέρα της για την επικοινωνία της με τον 43χρονό και εκείνος παριστάνοντας την κόρη του, έκλεισε ραντεβού μαζί του σε σπίτι στον Πειραιά. Όταν ο 43χρονος μπήκε μέσα σε αυτό, αντί για την ανήλικη συνάντησε τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι του πέρασαν αμέσως χειροπέδες.

Μαζί του είχε σακίδιο πλάτης που περιείχε ερωτικά βοηθήματα – εξαρτήματα, καθώς και usb – με στιγμιότυπα από τις συνομιλίες με την ανήλικη, φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου.

Ο 43χρονος είναι κάτοικος Πάτρας. Εκεί οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών ερεύνησαν το σπίτι του και στο όχημά του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Οι κατασχεθείσες συσκευές απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis