home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σοβαρή έλλειψη σε ανειδίκευτους εργάτες η Πελοπόννησος

Αίτημα των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου για αύξηση του αριθμού του ανειδίκευτου προσωπικού από τρίτες χώρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Εργάτες γης

Σοβαρή έλλειψη σε ανειδίκευτους εργάτες παρατηρείται στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, αίτημα για αύξηση του αριθμού του ανειδίκευτου προσωπικού από τρίτες χώρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έστειλε το Επιμελητήριο Κορινθίας, προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Η πρόταση υιοθετείται από τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ η επιστολή κάνει λόγο για σοβαρό πρόβλημα που αφορά τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα πολλών πελοποννησιακών επιχειρήσεων.

Το αίτημα, αναφέρει την έλλειψη ανειδίκευτου προσωπικού – εργάτες γης και τον κίνδυνο που δημιουργείται σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων που βασίζονται στην ΄” εισαγωγή ” μετακλητών εργαζόμενων, βάσει των υπουργικών αποφάσεων.

Όπως αναφέρει το Περιφερειακό Συμβούλιο των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, για τα έτη 2023 και 2024, έχουν κατανεμηθεί στην Πελοπόννησο, 14.850 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων, οι 10.500 θέσεις, αφορούν σε εποχική εργασία στην ειδικότητα που έχει να κάνει με τους ανειδίκευτους εργάτες γεωργίας, κτηνοτροφίας, δασοκομίας και αλιείας και οι άλλες 2.000 θέσεις, αφορούν την εξαρτημένη εργασία στην ίδια ειδικότητα.

Τα Επιμελητήρια, ζητούν να εξεταστεί το αίτημά τους, να αυξηθεί δηλαδή, ο αριθμός του ανειδίκευτου προσωπικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού τα προβλήματα που δημιουργούνται στον αγροτικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα, λόγω αυτού του προβλήματος, συμπαρασύρουν και άλλους τομείς της οικονομίας.

Το αίτημα κοινοποιείται στους βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και στα όργανα των Επιμελητηρίων της χώρας.

Πηγή: ertnews.gr

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis